Сега е точно : Jуни 6th, 2025, 1:16 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 26th, 2006, 3:52 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 28th, 2006, 7:09 pm
Мислења: 1127
Локација: Kozle
Bidi so mene nemoj
od strana da cmaes
posle edna nok so mene
nema da se kaes.}2x
..................................

Bog da chuva ejjj!!!se chudev,se chudam i nikad nema da mozam da se iznachudam na textovive... :shock: :shock: :shock:

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 28th, 2006, 2:33 am 
Отсутен

Регистриран: Февруари 10th, 2005, 7:56 pm
Мислења: 1959
Iskazuvanje na ljubov? Po edna nokj nema da se kaez? Tolku li si iskusna ma? ako ako, ubavo... Fali ushte txtot da beshe dobar :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 28th, 2006, 2:41 am 
Отсутен

Со доаѓањето на летото доаѓа и времето за уживање и безгрижност. Голем број тинејџери и тинејџерки се надеваат дека токму на летовањето ќе најдат девојка или дечко. Некои од нив сакаат "првиот пат" т.е. првото водење љубов да биде со опуштеност, романтика, море ...
Сепак, не е сe во атмосферата. Многу поважно е да сте зрели физички и психички за првиот пат. Според законот, кога ќе наполните 14 години, дозволено ви е да водите љубов, но со малолетен партнер од исто 14 или малку повеќе години.

Но, дали сте навистина спремни за тоа? Еве како да процените.

Најпрво, да го расчистиме делот со годините. Тоа што имате 14 години не значи дека морате да водите љубов. Ако не сте спремни, во ред е да чекате толку колку што ви е потребно - не е ненормално и на дваесет и неколку години да водите прв пат љубов.

Доколку се случи некој со 14 годишна возраст да води љубов со помлада личност, без оглед колку се сакаат, според законот сексуално злоупотребувате дете. Доколку сте полнолетни, а водите љубов со малолетна личност макар да има и повеќе од 14 години и се согласила, повторно според законот сексуално злоупотребувате дете. Можеби е ова непотребно објаснување кое сите го знаете, но подобро тоа, отколку да остане нешто нејасно.

Следниот важен дел се вашите желби. Дали навистина сакате да водите љубов, или ве наговараат на тоа, ве уценуваат со напуштање и исмејување, не сакате да бидете единствената невина личност од вашето друштво ... Немојте да попуштате на наговарањата ни уцените ако сеуште не сакате да водите љубов, никој нема право така да се однесува со вас! Ако вашиот/ата дечко/девојка навистина ве сака, ќе има трпение да го дочека моментот кога и вие ќе го сакате тоа.

Дали сте се договориле за средствата за заштита од полово преносливи болести и бременост? Ако не, задолжително да го направите тоа! Не сакате ваљда да се заразите со некоја болест или да останете бремена? Најдобро е да користите кондом. За девојките: не дозволувајте дечкото да ве наговори во врска со заштитата. Контрацепциските средства се земаат само со препорака од гинеколог, и тоа токму тие што ви ги препорачал, а не оние кои ги користи пр. сестрата на вашиот дечко и супер и е. Имајте во предвид и дека апчињата не штитат од полово преносливите болести – од нив штити само кондомот, па според тоа тој е најдобра заштита за почеток. Подоцна, кога ќе сте посигурни еден во друг, можете да се договорите и за некое друго средство.

И оваа у глаа нека ти биде Сплинтерино! хахах

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 28th, 2006, 3:13 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 14th, 2005, 1:19 pm
Мислења: 1493
Локација: Bitola (Arnaut Maala)
''lud'' si dudo ahahahha br

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 28th, 2006, 5:26 am 
Отсутен
Администратор
Членски аватор

Регистриран: Февруари 5th, 1987, 7:54 pm
Мислења: 1467
Локација: Скопје
Сите те сакаме :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 28th, 2006, 8:56 pm 
Отсутен

Od kaj znaesh moze drolja e :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 29th, 2006, 6:38 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 7th, 2006, 7:15 pm
Мислења: 253
poslednovo ti e naj jako zimi se :D :D :D
samo nemoj be ke se naluti IPK

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 29th, 2006, 11:16 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 28th, 2006, 7:09 pm
Мислења: 1127
Локација: Kozle
Dudo_Kozle Напиша:
Доколку се случи некој со 14 годишна возраст да води љубов со помлада личност, без оглед колку се сакаат, според законот сексуално злоупотребувате дете.
За девојките: не дозволувајте дечкото да ве наговори во врска со заштитата.

E bash OVIE DVE rechenici seeeee...neznam ej!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KRAJ!!!
Nikad ne bi pomislila deka kje ti tekne da napishesh vakvo neshto :roll:
Kaj ti tekna ova da go napishesh be ludo edno?!?!?!c c c c c...ne mi se veruva be,leee :lol:

P.S.Kako devojce,vetuvam deka nema da dozvolam dechkoto da me ubedi za toa kakva zashtita e najdobra...ahhh :wink: :wink: :wink:

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 29th, 2006, 6:30 pm 
Отсутен

IvchE Напиша:
Dudo_Kozle Напиша:
Доколку се случи некој со 14 годишна возраст да води љубов со помлада личност, без оглед колку се сакаат, според законот сексуално злоупотребувате дете.
За девојките: не дозволувајте дечкото да ве наговори во врска со заштитата.

E bash OVIE DVE rechenici seeeee...neznam ej!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KRAJ!!!
Nikad ne bi pomislila deka kje ti tekne da napishesh vakvo neshto :roll:
Kaj ti tekna ova da go napishesh be ludo edno?!?!?!c c c c c...ne mi se veruva be,leee :lol:

P.S.Kako devojce,vetuvam deka nema da dozvolam dechkoto da me ubedi za toa kakva zashtita e najdobra...ahhh :wink: :wink: :wink:

:) Super be... Taka treba bidi si HC. Inache toa so 14te godini ne se slozuvam. :) A i ne e taka. Ja na 13 izgubiv nevinost i sea? Nikoj ne me kaznil :) Zoshto e protiv zakonot toa... Sho znam. :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 30th, 2006, 8:17 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 23rd, 2006, 11:44 pm
Мислења: 384
Локација: prilep
..

Последна промена од bobo_rap на Јули 10th, 2006, 7:56 pm, променето е 1 пати

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 7 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап