magnusproduction Напиша:
Ja mislam deka djabe e i dobar tekstot da e ako ne znae da go izrecitira kako so treba pa se propaga u voda a sepak mislam deka ne treba samo da se sudi na tekstot kakov e tuku i da se cue pesnata pa posle da se dava komentar zaso ne e isto bas samo tekst koa citas.Peace
Епа вака, обично кога е отворена тема за текстот би требало да се концентрира критичарот само на текстот, на ништо друго и така да даде конструктивно мислење. Во другата тема што си ја отворил прво го прочитав текстот и не сакав одма да одговорам пошто видов си ставил линк за да го чуеме вашиот продукт...
Ја преслушав траката, па ти дадов финално мислење.
Иначе никогаш не е џабе ако имаш добар текст. зошто? Ако не знаеш да го изрецитираш како што треба ќе вежбаш. Знаеш дека вреди текстот и знаеш дека не е доволно само да го напишеш... ако е така можеш и писател да станеш ама не рапер. Ако си планирал да завршиш една работа ќе ја средуваш додека не испадне така како што си очекувал да биде. Не треба само да се суди за текстот, треба за целиот продукт (текст, вокал, рецитал, флоу, скил, инструментал, видео клип *ако постои*) да се изгради сопствено мислење.
Текстот е срцето од целиот продукт, значи игра најголема улога според мене.
Денеска секој фраер може да рецитира за жени, клубови, дека го бива со жени, коли, пари и други срања... Но што имаш од тоа? Ќе те вртат во клубот и публиката ќе бара уште повеќе од тој тип на музика.
Преслушав уште две траки од 3М и право да ти кажам не сум задоволен токму заради текстот... Ова ми звучи као нешто тазе за у клубската сцена. Добро е да се прави нешто ама ваша одлука е дали го правите тоа од душа за да допре до вистинската хип хоп душа или за слава и пари и курви млади, стари
Поздрав.