ja se sekjavam use od prvo oddelenie najdov edno CD so si go kupil tatko mi pod naslov MC Hammer. Go otekov od slusanje na repeat po celi denovi pa si rekov cej neso drugo da zeam da cujam.
Onda otidov u jugoton i prasav da ne imate neso rap be? I deckite mi pokazaa nekoi 3-4 kaseti od koi 2 kompilacii so ice cube, cypress hill, krs one, a tribe called quest itn itn a i baska si zemav eden album togash od public enemy poso mi bea interesni mislam deka na film gi imam gleano ( go pamtev flava kao budalana so saatot).
Ondak poso mnogu bev ufuran u basket posle nekolku godini dobiv poklon Shaq Fu CD i mi bese top. Tamo doznav i za wu tang clan i pocnav i niv da gi slusam. U megjuvreme slusav cista okolina i edni nenormalni ( taka gi vikaa se sekjavam) The most wanted. Da da The most wanted mi bea naj zakon poso nemozev da go trpam risto bombata i mi dojdoa ko kec na desetka.
U megjuvreme slusnav za edni decki so se vikale Ulicen ritam i onaka pocnav mnogu da gi slusam, go znaev sekoj tekst i prelaz na pamet. Od togash pocnav da pravam rap i onaka najinteresno bese so se znaev so eden od ulicen ritam a ne znaev deka e on, zare-king Z so rabotese u edna igracnica shut down i celo vreme pustase dobar rap u igracnica ( onaka skola mi bese

).
U megjuvreme slusav baagi pesni od ago pa mu se izbaci prviot tom neizdadeni so bese top za toa vreme, mnogu razlicno od predhodno so imam slusano, a ako dobro se sejavam dali pred ili posle toa negde bese prviot album na saf.
...E sea...Koga ustvari doznav koj bil bate zare pocnav da mu nosam demo snimkite so gi imav na kaseta i mi davase negovo mislenje okolu flowto i ritamot. I onaa eden dobar leten den negde 2001 si rekovme aj ke prajme rap zaedno. Otidovme da snimame kaj goce od saf , snimivme vokali i znam neso ostana da se dosnima ama goce imase rabota, zare imase rabota, ja imav rabota pa batalivme. I tek u 2002 se resivme kaj ago prvata pesna da ja snimime...invazija...