Main Source са група, сформирана през далечната 1989 год. в Ню Йорк. Членовете и са
Large Professor, който e и продуцентът,
K-Cut и
Sir Scratch. През 1991год. издават и дебютният си албум, наречен
Breaking Atoms.

Много силен. Тук не мога да не спомена песни като
Snake Eyes, Looking At My Front Door, Large Professor, Live At Barbecue. В последната песен участват
Akinyele и
Nas, което много има помага в развитието за напред, т.е тя се явява нещо като трамплин за тях. Супер надъхано реди Nas в тва парче. Чуйте просто. Но да се върна на
Main Source...много силен дебют в лицето на
Breakin Atoms. Три години по-късно следва и вторият албум –
Fuck What You Think, състоящ се от 12 невероятни песни..
Тук на първо място държа да напиша трака
What You Need..Всеки път като го пусна и чуя тоя семпъл, правещ бийта незабравим, в комбинация с насеченото рапиране и невероятния flow...осавам потресен. Много силно влияние ми оказва. Други яки песни от втория албум са Diary Of The Hitman, Down Low, Hellavision, Fuck What You Think и Set It Of
Има и single What You Need 93-та, състоящ се от едноименната песен + Merrick Boulevard, както и инструменталите им и акапелите. Злина.
След издаването на Fuck What You Think Large Professor напуска групата поради някакви финансови проблеми и се захваща усърдно с продуциране, като преди това си е изгадил реноме на невероятен beatmaker. Вижте какво казват хората:
"While Gang Starr's DJ Premier is commonly heralded as a groundbreaking sampler and beatmaker, it was Large Professor and K-Cut who schooled him on how to master the SP1200."
Учил е Primo да прави музика. Respect за Large Pro!
Иначе самият той има солови албуми..
1st Class и
The EP през 2002.
От първия любима песен ми е
About That Time. Имам клипове на
Jusswannachill, Radioactive и
Mad Scientist, които просто...цепят мрака.
Казвали са ми, че Pro има и няколко bootlegs, за които за съжаление не мога да ви кажа нищо, но сигурно си заслужават търсенето.
RESPECT за Main Source! Адски много са ми на сърцето тея хора с музиката, която правят.
Не очаквам да има много голям интерес към тея хора, но просто имах желание и нужда да я направя тая тема...е тка.
I made the topic in bulgarian...and hope that you`ll understand
peace