ONE LOVE e proekt za razvivanje pred se na makrapot,ne sakam toa da se napomenuva povekje i kraj,a shkupi flow spagjaat li vo makrap?!povekje mi lici na kosovo united ili pak great albania,smesno e neli?mozebi vas vi e no situacijata e za placenje! predrasudi kaj nas za albancite imalo i kje ima,zasto se znae nasata najnova istorija shkupi(skopje)flow stom rapuvaat na albanski jazik vo makedonija,toa e cista provokacija.rasprasajte kolku makedoncite imaat prava vo albanija,a kaj nas shiptarite moze i gaz od makedonec da dobijat i vekje dobija (goce),pa stom e taka ne se cudete zosto kje ve ebavaat,seuste se sekjavam kako agato go osporuva toa rapuvanje na albanski vo makedonija i pocit za toa (detsko odmoraliste pelister) 2003 sakam i od nego mislenje ako go procita mislenjevo moe,znae toj za sto sakam da kazam,nasite nedorazbiranja gi ostavam na strana vo slucajov.
ne sakam bas mnogu da ja vmesuvam taa tema vo rapot no politikata sepak e aktuelna i vo makrapot,a razmislete podobro, povekje makrap artisti koj se makedonci gi napagjate na forumov,a shiptarite gi zastituvate zasramete se,banalno vo sekoj slucaj.sakate li dvojazicnost?dali sakate uste makedonski patrioti da ginat od raka na shiptarite?dali tolku brzo gi zaboravivte denovite koga kje ne nemase kako narod?zaradi koj?zaradi shiptarite?ljubov da,ama sprema shiptar ljubov nikako.albanija,kosova, tetova,shkupi,dali vredi da se zboruva okolu toa.mojata ljubov kon rapot ne mozi nikoj da ja ospori,nitu pak omrazata kon shiptarite,ako tolku ne vi smetaat shiptarite pocnete i vie na shiptarski da recitirate so cekate,ebete si majkata,so ovaa me iritiravte maksimalno,a jojo so se isili tolku za klanot,nie ne te ubivme,tuku covecki te prasavme i dorasnati-nedorasnati neznam sto neznam kako toa e banalno da go zboruvas be coveku,razmisli pred se dali ti mozis da kazuvas okolu toa,mozebi nemame tolku stranski rap slusano kolku ti,no na makrapot sme posveteni povekje od bilo koj vo nasiot region da ne bidam svaten pogresno bt vklucuvajkji go i dilerot respect do tie sto me razbraa sto sakam da kazam a mitko kje go molam mislam deka bese negov avatarot neka si go smeni oti mnogu nalikuva na balistickiot spomenik t.e. na spomenikot sto sakaat siptarite od makedonsko tetovo da go postavat na nasa zemja kako naroden heroj mislam deka bese nekoe semejstvo kastrioti ako ne se lazam nema veze a na site drugi koi ne me svatija mu se izvinuvam za moeto emocionalno,a i povekje rasisticko izrazuvanje okolu temava
a sakam uste nesto da vi kazam so vaseto izlozuvanje povekje mi nalikuvate na idioti otkolku na patrioti predrasudi kon albancite ne sto treba tuku i mora da ima svestete se ve molam
|