Pobarav da vidam dali ima vakva tema, a kolku sto zabelezav nema.
So mislite za Kanye?
Spored mene, eden od najdobrite raperi deneska. Ima nevideno flou, si igra so zborovite ko so gazozi, i sekogas ima nesto interesno da kaze. Definitivno e unikat. Ne znam u koja kategorija da go stavam, dali komercijala ili pa ne, ali ne mi e bitno posto epten me privlekuva so stilot, na bilo koja traka da mi e, zakon mi e trakata cim on e na nea.
Prv pat go zabelezav koga go imase duetot si Dilated Peoples "This Way", a posle koga izleze so "Through the Wire", zakon pesnice koe sto go izrecitiral so ustata ushte zatvorena so zhici, posle teskata soobrakjajka sto ja preziveal. Od togas me zarazi.
Mnogu lugje nemaat respekt za nego, poso ne svakjaat za shto recitira ustvari. Ne zabelezuvaat deka pesnite mu se ustvari polni so sarkazam, deka od toa shto go zbori 10% dali bukvalno go misli, a i obrabotuva temi shto prethodno nikoj ne gi obrabotil. Epten mi e interesen, mi pravi chill out rapche, i definitivno neshto novo dosega nevideno e na rap scenata. Milo mi e shto opstanuva na scena predominirana od raperi zavlezeni u teski filmovi za koli i pari.
Mislenje vase za nego?