Сега е точно : Maј 11th, 2025, 11:30 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна 1, 2  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето: Kanye West
ТемаИспратено: Maрт 20th, 2008, 8:22 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 22nd, 2007, 4:19 am
Мислења: 97
Локација: Tikvesija
Pobarav da vidam dali ima vakva tema, a kolku sto zabelezav nema.
So mislite za Kanye?
Spored mene, eden od najdobrite raperi deneska. Ima nevideno flou, si igra so zborovite ko so gazozi, i sekogas ima nesto interesno da kaze. Definitivno e unikat. Ne znam u koja kategorija da go stavam, dali komercijala ili pa ne, ali ne mi e bitno posto epten me privlekuva so stilot, na bilo koja traka da mi e, zakon mi e trakata cim on e na nea.
Prv pat go zabelezav koga go imase duetot si Dilated Peoples "This Way", a posle koga izleze so "Through the Wire", zakon pesnice koe sto go izrecitiral so ustata ushte zatvorena so zhici, posle teskata soobrakjajka sto ja preziveal. Od togas me zarazi.
Mnogu lugje nemaat respekt za nego, poso ne svakjaat za shto recitira ustvari. Ne zabelezuvaat deka pesnite mu se ustvari polni so sarkazam, deka od toa shto go zbori 10% dali bukvalno go misli, a i obrabotuva temi shto prethodno nikoj ne gi obrabotil. Epten mi e interesen, mi pravi chill out rapche, i definitivno neshto novo dosega nevideno e na rap scenata. Milo mi e shto opstanuva na scena predominirana od raperi zavlezeni u teski filmovi za koli i pari.

Mislenje vase za nego?

Vo mene dusa ostana da mozam da preziveam, so del od sebe postojam stom bes tebe ziveam.

Svetot moj minus tebe vo nego, ona sto ke ostane malku e.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 20th, 2008, 8:36 pm 
Отсутен

Регистриран: Февруари 10th, 2005, 7:56 pm
Мислења: 1959
Bez razlika dali e komercijala ili ne, ko sho reche ti - tipot e dzver. Respect mnogu! :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2008, 4:07 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jaнуари 16th, 2008, 7:00 pm
Мислења: 922
dobar e dobar e!

2+2=5 √

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2008, 4:32 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Jуни 14th, 2004, 12:31 am
Мислења: 894
Локација: Tetovo , Brooklyn
A.S. Напиша:
dobar e dobar e!

Ova li e pokazuenje na mislenje? Ova iskreno e dokaz deka neznaesh nisto za cuekot i deka pishuesh nesto kolku da bide pishano. Bi te zamolil ako vo idnina sakash da davash mislenja za nekogo , potrudi se prethodno da imash nesto cueno od nego i zapoznaeno so negovata muzika...pa posle dojdi i daj edno pogolemo opshirno mislenje a ne vakva glupost.

Vo vrska so Kanye West , spored mene eden od najdobrite i najkvalitetnite producenti deneska ...Lucifer na Jay-Z trakata zboruva za toa kolku e on lud:)unikaten stil na produkcija so nekoi pitch vokali koi zvucat top... bezrazlika sto vagja komercijala , zasluzeno e tamo and making money :)

respekt za kanye west
pozdra

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2008, 4:49 am 
Отсутен
Членски аватор

ok! sea ke ti dokazam deka ne sum tolku neinformiran kao sho vikash ti!

Dobi Grammy nagrada ovaa godina i nastapuvashe so pesnaata STRONGER sho spored mene e luda, zs ne sum 4ul po lud instrumental, i refrenot mu e stvarno dobar! Posle toa peeshe za nekoja nova pesna za majka mu sho po4inala i pemnogu dobro ja otpea, alal da mu e , dolgo vreme ja baram trakata, ama ne mozam da ja najdam! Znam deka 4oekot e producent i poveketo od pesnite sam gi isproduciral! ISTO TAKA MI SE SVIGA PESNATA LISTEN, ZASHO IMA DOBTO FLOW I E DOBRO SMISLENA! Tipot e komercijala, ama ne zna4i deka ne e dobar! ima i komercijali sho vredat da im se oddade RESPECT!

ajt pozdrav!

2+2=5 √

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2008, 5:08 am 
Отсутен
Членски аватор

Abe ne e komercijala, sho znam i ja u koja kategorija da go stavam. Popularen e, da, ali do sega ni edna pesna nema izdadeno so komercijalna tematika. Onie pesni vo koi sto spomnuva takvi stvari, kako sto kazaf prethodno, mu se ironicni i kriticni na toj lifestyle.
A taa pesnata sho ja barash A.S. se vika Hey Mama, mislam deka mu e od Late Registration albumot...ako ne e od toj, togas od College Dropout mu e. Ali ne e nova u nikoj slucaj. Taka da pobaraj ja na Limewire sigurno ke ja najdes pod toa ime.

A spotot za Flashin Lights...ne znam na kolku vi e gledan, ali upm...kolku e kreativen znaci toj covek. Za toa najmnogu go respektam, poso se sto napravil, dosega nevideno e, sve e novo. Za tie shto ne go videle, iscekajte go do krajot za udaracot, a ke go videte tuka:
http://youtube.com/watch?v=mEccxPPwXmI

Vo mene dusa ostana da mozam da preziveam, so del od sebe postojam stom bes tebe ziveam.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2008, 5:12 am 
Отсутен
Членски аватор

nyx Напиша:
Lucifer na Jay-Z trakata zboruva za toa kolku e on lud:)unikaten stil na produkcija so nekoi pitch vokali koi zvucat top... bezrazlika sto vagja komercijala , zasluzeno e tamo and making money :)

A zaboravif na ova da iskomentiram, definitivno zakon traka, kako sto kaza ti nekoi old school vokali so stil od 20tite godini, elementi na jazz, ali koa ke gi sklopi, izleva unikat parche. Kolku mi e zarazna taa pesna, upm.

We from the murda capital, where we murder for capital... :P

Pozdraf

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2008, 11:09 am 
Отсутен
Членски аватор

e kaj ne e komercijala! Spored mene e! Го виде ли како беше стокмен за наградата, само комецијали шо имаат свои споствени модни креатори се облекуваат така! не е битно, битно е дека типот е многу добар и сито го сакаат и почитуваат!

2+2=5 √

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2008, 11:23 am 
Отсутен
Членски аватор

а и уште нешто! Повекето мислат дека ако каземе дека некој тип е комерцијала, они си мислат готово не го бива комерцијала е тапа се комерцијалите! не е така! има и многу ундергроунд рапери схо за кур не ги бива! ама ги почитуваат само зашто се ундергроунд!

Позз!

2+2=5 √

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2008, 11:40 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jaнуари 16th, 2005, 1:31 pm
Мислења: 1356
Go kupiv Graduation orginal od hrvatska
inace kanye e mn po razlicen artist od ostanative denes sto gi gledame na mtv..od pocetok se odvoi od niv..i tera na svoj nacin..

diskografija :

* The College Dropout (2004)
* Late Registration (2005)
* Graduation (2007)

"what I heard she got a baby by Busta
My best friend say she use to fuck wit Usher"

:D :D :D :D

Слика[/url]

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна 1, 2  Следна