<HCG> davam po4it, ne za da primam ili da me sakaat,
<HCG> gi cenam lugeto koi na zborovite ostanuvaat
<HCG> mnogu luige se menuvaat denes edno utre drugo
<HCG> se stegnuva prsteno, se smaluva krugot
<HCG> znam koi luge zad mene stojat i mi go 4uvaat grbot
<HCG> zasto deneska, sekopj vtor ti go kopa grobot
<HCG> vi blagodaram na pretstavata na glumata
<HCG> za mig se po4uvstvuvav vo zemjata na 4udata
<HCG> vidov bezbropj prijateli koi me po4ituvaat i ljubat
<HCG> gi otvoram o4ite: gledam akteri koi sovrseno glumat
<HCG> ostanaa nekolku vistinski, malkumina na broj,
<HCG> HCG-OBC, predizvikuvam gneven spoj
<HCG> koj e spremen neka stane, koja saka da se bori,
<HCG> ebam gomnari dvoli4ni pa peshe ne mi zbori
<HCG> serese za site, pa go primi od site,
<HCG> ti navrsuva zivotot ti se brojat satite
<HCG> ohrid, tetovo,skopje - nepokorliva trijada
<HCG> se digna protiv eden-predizvika armada
<HCG> sto imam da dadam, se prasuvas, me nerviras
<HCG> nikogas ne nau4i deka popusto kopiras
<HCG> DAS EFX da znae makedonski ke ve raspnea,
<HCG> ne znam 4ii misli na fs kasnea
<HCG> seres za OBC, me serese mene - GOSPOD
<HCG> od podzemjeto na ohrid, zabelezuvas otskok
<HCG> so brzina na potskok, kako antrax fatalen
<HCG> go gledas mojot stil, tvoj e banalen
<HCG> bombas samoubiec so bezbroj zivoti
<HCG> rusam klanovi i timovi, pa strastite gi skroti
<HCG> sproti tebe stoi egzekutorot na ovaa klanica
<OBC> Stom mikorfon vo raka ke fatam pocnuvam da
goram/stom ke zemam sprej na zid pocnuvam da tvoram/ova sto go zboram ne e laga/se e ebena vistina/se soo4i na FS so HCG mojtot covek/kako list hartija te skina/eksploziven stil imam kako nagazna mina/de4ak FS ti e ebena vestina...
<Mc_ArsA> Kumanovska relacija ja zabravivte/fs sega rokam za rekreacija/povtorno ko porano/kremceto glupo ke bide primorano/da se sooci so pravite/eve vo ovoj fs i jas se vklucuvam/rimi novi proucuvam/recnici sozdavam/sakam da ozdravam/od seto licemerstvo sto mi e naneseno/jas na bina kako kuce razbesneto/se pred sebe apam/jas,OBC i HCG povtorno so rima kasapam
<HCG> znaes ne e lesno OBC da go kutnes/toa e previsoka cel koja sekako ke ja utnes*se sitkas kako za prostitutka za pari/pa toa i si, ne moze da se zaboravi*LETAS KAKO PEPERUTKA BOCKAS KAKO STRSLEN/a jas letam nisko po zemja krsejki ti prslen po prslen
<HCG> zad OBC stojat luge sto za nego zivot davaat/vistinski MC'nja koi carstvo sozdavaat*ne ti ostavaat prostor moite luge/pa dali kone4no sfakas deka si samo gubre*zatoa kut bre ne si dostoen da seris/so tvoite HC filmovi moze tugi umovi da peris
<HCG> od tvojata bagra sekoj klosar gad e/spustil pantoloni, slusnal rap pesna, pa odma e HC*za vas hc e titula, a za mene svetoote4ka tajna/znaes mojata istorija ne e bas sjajna*sum pominal niz mnogu sranja, malkumina me 4uvale/se rusel svet pred mene, sekakvi nesta se slu4uvale*no se za4uvale dobrite naviki, ljubovta i po4itta/vikas se boris. ne si ja osetil makata
<Mc_ArsA> Se zveris kutro kremce/koga napagame nie ti se spie/no ne od umor/tuku od bolka/jas rap a ti slusas polka/klasika/te zvakam kako mastika/pa te plukam/so kremci kako tebe ne vredi da se brukam/povtorno zaedno povtorno napagame/povtorno so rimi gagame/a tvojot rap e nesto kako turlitava/serko glupav te pe4am vo tava/stilot napaga kako vulkanska lava/se stava vo pepel/pravime masakar/na krajot ke se vidi koj e zlato a koj e ko bakar
<Mc_ArsA> Lugeto moi HCG i OBC sega ke izvrsat attack/ti gledaj si emisii kako sto se vo raskorak/te fativme vo kor sokak/bidejki i taka si kjorav/ovoj udar go napraviv bidejki sakam a ne zaesto moram/nikogo ne molam/kako ostar mec kolam/koj pred nas ke zastane/sega vo rapot revolucija ke nastane/stare rane povtorno pecat/glupavi luge od kompleksi sto se lecat/neka pravat sto sakat ama ne mozat nikogas nas da ne sprecat
<necroza-> nasekade samo se slusaat inicijali//raperi pravi ganksteri so sansi mali//da da vo rapov ko kipovi ve rusam/iako nemozes da se slusne sepak usite vi gi busam//ne sum protiv nikogo so OBC I HCG znaes si go imame//nati go dajmi go pa duri i pesna ke snimame

)))//aj nema veza toa se privatni stvari//ajde ako ima nekoj fejk tuka ima rimi lom pa neka 4ari//tolku me mrzi poj4e...ako ima nekoj zelba za FS ke mi se odmrzi

))
<Mc_ArsA> Prodolzuvam tradicija/kinam kremovi koi se na M2 audicija/ne moze nikakva policija/da ne sopre/neka dojde koj saka so rima da me dopre/busam kako ostro kopje/kako noz vo celo/decista od selo/mnogu se decizni/moite stihovi se pretcizni/kako covek od hirurgija/mrazam serkovci sto citaat crkvena liturgija/a na sred kanal se pravat slobodni stilisti/gomnari isti kako i site kremovi/pagate na kraj kako ladni lemovi