Светски познатата хип-хоп звезда Method Man ја започнува својата кариера како еден от основателите на Wu Tang Clan. Заедно со тројцата рапери - RZA, Genius/GZA, и Ol' Dirty Bastard ја создаваат една от наи-успешните групи на светската хип-хоп сцена. Wu Tang Clan брзо ја здобиваат својата популарност и се налагаат на музичкиот пазар со своите силно ангажирани текстови и посвети кон фановите. Method Man е неоспорливо најактивен член во групата. Одкако ја снима правата соло трака во првиот проект на Wu Tang Clan, во 1995г. Тој е и првиот член на кланот, кој издава самостоен албум. Величенствениот „Tical” ги освојува сите фанови и во краток период станува платин албум.. Скандалниот рапер прави дуети с едни от наи-големите имиња на светската хип-хоп сцена - Мери Джей Блайдж (с която печелят Грами), Деф Джем, Лорин Хил, Бъста Раймс, Редмен и други.
Во 2003 г. Wu Tang Clan го издаваат последниот албум и по завршувањето на албумот MethodMan се насочува кон филмската кариера,каде соработува со многубројни филмски продукции. Во 2004г. тој го издава и третиот свој соло албум Tical 0: The Prequel, во кој му гостуваат Basta Rymes Chingy,Snoop Doog, Redman, Missy Eliot, Ghostface Killah и други. Две години покасно се појавува и последниот негов соло албум 4:21... The Day After, во кој му гостуваат повеке членови од Wu Tang Clan.
Method Man е најпознатиот и најуспешен од сите членови на Wu Tang Clan со 3 multi-platnium албуми. Зима учество во сите проекти на кланот, ги одржува своите соло настапи и истовремено го дава своето учество во некој филмски улоги. Скандалниот рапер Method Man не се оддава на категоризација. Тој е севкупност от изкључително много аспекти, звуци и рими. И тој самиот тврди дека, како музичар има уште многу идеи, кој треба да ги развие и осознае.
Сала Фестивална со почеток во 20:00 - Софија
Билетите за концертот се со цени:
20 лв - (12евра) – пре-продажба
25 лв - (14евра) - на денот на концертот
http://www.myspace.com/methodman
http://www.sme.bg/bg/
Pozdrav
Doktor_ - Makrap Moderators Team