Сега е точно : Maј 10th, 2025, 9:50 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 31st, 2008, 8:18 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
Eve posho te interesira tolku ke ti kazham,Toni Zen ne e veke drugar so Panco zatoa sto kako sto znaeme Toni si trgna po drug pat,a Panco si pravi drugo si pusta muzika si zima denarcinja i ne se zamara!A piva na shank separinja i drugi raboti ne dobil nikoj ne preteruvaj tolku :) , jedino sto nekad koga ke resham da otidam na zurka si baram gratis vlez,za da ne plakam i za toa,posto neli minus pienje vnatre ke mi e :):)

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 31st, 2008, 8:57 pm 
Отсутен
Модератор

Регистриран: Авдуст 13th, 2005, 12:32 pm
Мислења: 3275
Локација: Битола
himen Напиша:
Koj nasstapuva kaj panco ne e Underground da se razbereme ,izlagash na TV ne si Underground veke Nastapuvash na fensi mesta ne si Underground ,a drugo e koj poshtuva da otide da vidi osoba sto ja znae a za toa Underground ne e kako sto kaza ti.

Многу лоша проценка и лош агол на гледање на работите.
Ако се појави некој со спот е Комерцијала така ?
Па и ти шо рекламираш траки од тебе и од групата овде на форум - ќе го ра4унаме како електронски медиум - а истото е и телевизијата ( само овде има појќе информаци ) тогаш и ти си комерцијала.Исто и на мај спејс оставаш песни да гледат сите шо го посетват твојот линк .. ( така да рекламираш рап )..Ако подразбираш ширење на рап и рап андерграунд само по другари - ок тогаш давај песни само по другари и на журка ко ќе настапваш , настапвај пред другари.Комерција е секој шо прај музика за пари , слава ( и се шо е напишано - изрецитирано/испејано не е од душа) , а то подразбира и друг да ти ги пиши текстојте.Едино ова е комерцијала.
Ако земаш пари од рап , а рапот го прајш од срце го опишваш животот твој и се шо ти смета тогаш комерцијала си ?Тогаш си вистински рапер !
Дека рапот освен хоби ( шо на сите гледај како сакаш ни е. ) му е професија и живот.Пошто ти не знам со шо се занимаваш и шо студираш ( или достудира ) али ќе работиш не знам шо таму друга професија .. 9 ако не е така ок се извинвам уште сега )..Единствено јас колку шо знам Аго се занимава стриктно со рап и живеј од рап..Друга работа..Ако си добар рапер текстојте се твој од душа , го опишваш живот твој и се шо ти смета , го шириш хип хопот , тогаш и да земаш пари РАпер си ! То е само кантар на то колку те бива.А ако се држиме на твојата дефиниција за андерграунд брат искрено нема да се шири рапот.
Ова е мое ли4но мислење , немам ништо против тебе али стварно не ти штима логиката на муабетот..

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 31st, 2008, 10:12 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jaнуари 16th, 2008, 7:00 pm
Мислења: 922
fino, all stars!

vredi da se vidi :D

2+2=5 √

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 1st, 2008, 1:03 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 12th, 2006, 7:38 pm
Мислења: 514
Локација: Багдат
Svakam sve razbiram ali kaj Panco na zurka da nastapuvash ?
Toj shupak go siri idiotizamot od rap muzikata brat,bolje organiziraj zurka soberete se site ali pod onoj shupak nikad ne bi trebalo,jas ne proceniv losho sepak e underground forum ova rap rival.kaj i da stavish grupa ovde ne vlaga pancho i slatkar i vido taka ?
ne znaci ako si underground artist deka si propalica od raper,ago cel zivot raboti underground,i sto znaci toa ?a ti treba da se dokazesh deka ima bolje raperi od toni zen i vrcak li ?nema na koj da go kazes toa deka ima podobar rap vo MKD da se razbereme,koga ke izlezes na TV si go fatil oroto so niv zaedno

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 1st, 2008, 1:06 am 
Отсутен
Членски аватор

iako vo amerika nema underground sega :)
site idat na nekoe komercialno nivo na rap muzika,samo kaj nas toa nema na koj da mu go dokazes deka spotovi sekoj praj na sekoja pesna,i ja gledash na televizija
Ali sto sum pishtuval luge od sekoja grupa i seuste ke poshtuvam makar stanale ko vrchak i sto ti ja znam tamu ;) sepak gi znam kako luge pred se.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 1st, 2008, 10:13 am 
Отсутен

Ne rekov da se dokazesh deka si bolje od Vrcak ili Toni Zen,nego da pokazesh deka IMA RAP vo Makedonija i deka postoi za da ne si mislat lugeto deka rap e toa sto oni go pravat!I ne e tacno toa deka si go fatil oroto so niv posto eve konkretno ke kazam za Legijata e grupa koja sto pravi totalno razlicna muzika od niv,po tvrd rap i underground zvuk i vo nikoj slucaj ne treba da ne stavish vo muabet za sporedba so takvi :)Znachi sve sto pravime e samo prezentiranje na kulturata i nashata muzika na kakov bilo nachin,a ne za nekakvi si golemi pari ili slava ili ne znam sto.Tesko vo nashava drzavicka koj moze da go pravi toa za pari i slava i toj sto misli deka go pravi samo si misli i sonuva vsusnost e ist ko i site.Samo eden covek vo drzavava uspeal da go postigne toa koe sto na mnogu SHUPACI od makedonskava muzika im e cel i son(zasluzeno neli),no za zal toj poveke ne e megu zivite!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 1st, 2008, 11:53 am 
Отсутен
Членски аватор

ne zborev konkretno za tebe da se dokazes pred toni zen :) zborot mi beshe za muzikata opsto samo loso go pishav,
ali nema veze sekoj so svoj stav .brat pak mislam deka kaj panco ne treba da se nastapuva na zurka,ok beshe sve sto kaza ali kaj panco nikako ili kaj bilo koj od negov kalibar ,pa mozes da prezentirash na sopstvena zurka rap so drugi grupi + ,a pa vido onoj propalitet ,sto so nego pravi dobar rap ne vikam ne ali sto koga e gad vo dusha ima idea tipot ali gad e vo dusha.
A preeska zborev deka ti si prezentirash rap taka tvoja muzika sto si ja pravel od poodamna ali ti za da ja pokazes mora da vlezes vo nivniot krug ,toa mi beshe muabetot,vido ondeka i slatkar i sto ja znam koj ? pa uste na plakat so niv :)

znaci vrti suci drzi i mojot muabet ne e samo na prazno kazano

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 1st, 2008, 12:06 pm 
Отсутен

Регистриран: Авдуст 14th, 2007, 10:47 pm
Мислења: 112
pa neznam kolku drzi toa deka Legija praat potvrd zvuk. Porano da ali sea....
taa za velgden trakata ne bese hc, taa podzemni vodi ko drum n base e. nekeka begaat od stilot veke. se znae rap sto e da lupa ritam da korne bas i bez spomnuvanje "pcinjata gi vlaznat gakickite" vo textot!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 1st, 2008, 12:08 pm 
Отсутен

Регистриран: Авдуст 14th, 2007, 10:47 pm
Мислења: 112
pa neznam kolku drzi toa deka Legija praat potvrd zvuk. Porano da ali sea....
taa za veligden trakata ne bese hc, taa podzemni vodi ko drum n base e. nekako begaat od stilot veke. se znae rap sto e- da lupa ritam da korne bas i bez spomnuvanje "picnjata gi vlaznat gakickite" vo textot!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 1st, 2008, 12:44 pm 
Отсутен

himen Напиша:
ne zborev konkretno za tebe da se dokazes pred toni zen :) zborot mi beshe za muzikata opsto samo loso go pishav,
ali nema veze sekoj so svoj stav .brat pak mislam deka kaj panco ne treba da se nastapuva na zurka,ok beshe sve sto kaza ali kaj panco nikako ili kaj bilo koj od negov kalibar ,pa mozes da prezentirash na sopstvena zurka rap so drugi grupi + ,a pa vido onoj propalitet ,sto so nego pravi dobar rap ne vikam ne ali sto koga e gad vo dusha ima idea tipot ali gad e vo dusha.
A preeska zborev deka ti si prezentirash rap taka tvoja muzika sto si ja pravel od poodamna ali ti za da ja pokazes mora da vlezes vo nivniot krug ,toa mi beshe muabetot,vido ondeka i slatkar i sto ja znam koj ? pa uste na plakat so niv :)

znaci vrti suci drzi i mojot muabet ne e samo na prazno kazano

Ti gledash taka na rabotite ok e,go cenam sekoe mislenje!Ne ni pravi razlika dali toa go prael Panco ili bilo koj,nas ni e bitna publikata i mislenjeto na publikata koj sto go saka i go prifaka nashiot zvuk,znachi pak ke se povtoram i ke kazam go pravime toa za da dopreme do lugeto da bideme cueni ne poradi slava i gluposti,sve toa si doaga samo po sebe,ako nekoj misli za nas deka sme nie zvezdi i slavni i sho ti znam sto drugo toa si e negovo,nie licno ne se osekame taka!A za Panco konkretno toa sto toj si go pravi si e isto taka negovo i ja ne se mesham,taa muzika koja sto on ja prezentira po zabavite sto gi pravi za normalno civilna publika,mene licno ne mi se sviga i jas iskreno toa sum mu go kazal nego,megutoa pred se Panco na mene i nekoj od nas ni e prijatel i ja go cenam i postuvam nego kako prijatel,a ne po toa sto on go pravi i raboti iako mislam deka kolku tolku treba barem malce da gledate pozitivno kon nego poradi toa sto se trudi i ni donese nekolku zvucni iminja od svetskiot hip hop covekot postuva i saka toa da se siri i kaj nas!!

Ali kako i da e ne e temava za Panco taka da mislam deka e veke dosta od nepotrebni muabeti.Temava e za zurkata vo Hard Rock i komentirajte za nea ok e ne e ok,ke dojdam nema da dojdam i takvi raboti,drugo ne e potrebno!

P.S.polux "bonus traka" ne bila hc i bila poveke drum n bass??pa iskreno se prashuvam dali si cul nekad drum n bass voopsto posle komentarov i dali si cul nekad nekoj postar rap od krajot na 80tite i pocetok na 90tite pa da cuesh nekoi kako zvucele!!A za "veligdenskata" te podrzuvam 100 procentno i toa e za mene najlosoto nesto na koe sum se pojavil,i baska toa ne e pesna na Legijata nego beshe pravena za eden proekt na koj sto ne ni planiravme deka nekad ke se snima spot,ama ete spontano ispadnaa rabotite se desi sve i posle sve svativme deka vrska nema toa zatoa i e povlecena od televizii i au :D:D:D!!

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Google [Bot] and 3 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап