Ronin```` Напиша:
Dodeka razmisluvash taka,rap muzikata u Makedonija ke tapka u mesto!!!Sekoj rap artist i grupa vo svetot se pojavil na TV ili spot,koe e toa razmisluvanje ako si na TV si komercijala?Nema komercijala i nekomercijala,ima samo dobra i losha muzika!Morash nekako da pokazesh deka i vo Makedonija ima dobra rap muzika i deka voopsto postoi rapot tuka,a ne so furanje ja sum "underground" ne se pojavuem,praam za moi luge i drugi raboti!Pogledni malce na balkanov okolu kako pravat!Underground e STIL,ne znachi ako se pojavish na TV deka ne si underground,tuku samo go pretstavuvash underground-ot na drug nachin,deluvash vrz drugite,pokazuvash deka postoi,go sirish i drugi raboti.Znachi malce svestete se,pravete dobra rap muzika i sirete ja sto poveke mozete na kakov bilo nachin,bidete cueni,sepak neli osnovata na rapot e buntovnistvoto.Neka znaat deka hip hop kulturata postoi i vo Makedonija,a ne da mislat deka rap e Vrchak,Toni Zen,Seine 92 i ostali!!Znachi lugeto sto ja pocnale ovaa kultrua vo Amerika,od nejzinoto sozdavanje do denes probale i USPEALE da ja prosirat sto e mozno poveke i zatoa denes hip hop kulturata e globalna i treba da ja zadrzime!Zatoa mislam deka e vreme veke da se prekine so tapa muabeti i da pocneme da ideme napred!!
Pozdrav!!
ovoj post posebno me inspirira da odgovoram na temava od koja veke ste zabegale.
Ronnin brat vaka prvo "ne e ova amerika nema nikad ni da bide"-Np ubavo kazano,daj ne gledajte sto pravi zapadot nie sme ovde,sega,i ostanuvame batali amerika i ostalo sranje.
A toa za TV deka sirish underground preku nego i im davas na znaenje na lugeto deka ima underground,....nema vrska.Pa kako togash koga ke otidam na HARD CORE zurka ili PUNK ili SKA ili so ti znam ja underground muzika sekogash e polno vo mestoto kade sto ima nastap,bez razlika dali bendot e 10godini ili 1godina star,a koa ke otidam na RAP gledam 50-100 luge.Pa neli se siri so RAPOT preku TV????
Iskreno spored mene ne se siri rapot taka brat,nas ni fali postuvajne megu bendovi,licnosti raperi i so samoto toa rapot za 20%ke bide pouspesen ama na koj da mu objasnish?toa e..nema veze
nema da dojdam zosto ne sum raspolozen za vakov tip na zurka vikendov
Pozdrav i pocit do site