DRZAVNA KRIZA!!!
Nezavisna suverena zelba ne ostvarena vo site kulturni sferi mentalno zapostavena ostavena bezmilosno so vekovi da pati na mesto eden cekor napred dva nazad da se vrati
Pa sfati ako mozes mislata sfatija ako ne mozes da ja svatis duhovno prifatija lazni vetuvanja prevara od sekoja partija idnina ni krojat na eben list od hartija zivotniot standard vodi kon opaganje te terat na ultimatum za bezuslovno prifakanje na sekade
Ironija koja vodi kon propaganje padez na ekonomija nema aftonomija od vladata sonija narodot da go turnat vo ebena agonija so glavatta gore za makedonija pred izborna
Propaganda vo coalicija so teroristicka banda nov skandal nova afera korupcija
Nasekade sekoj krade za da jade za da ostane ziv borba za zivot do posleden zdiv.
Drzavna kriza vo makedonija sistemot paga vo ebena agonija
Drzavna kriza vo makedonija narodot so lagi go potonija\
Drzavna kriza vo makedonija skrseni srca I lica so ironija
Drzavna kria vo makedonija ziveeme vo ebena monotonija
Nova prevara od stranska delegacija predavnici na nasa makedonska nacija bezuspesna akcija na nasata policija plavi prevaranti po definicia barat rekvizacia za imot go disat dimot nema legalizacia na trevata nova drzavna malverzacia terror nasilstva ubistva
Se borat za integriranje na site ebeni malcinstva opaganje na site drzavna kvoti
Nema rabota za nasite patrioti vo svoja drzava emigranti na ulicite protestanti
I razni bandi I paroli voeni patroli niz kriznite regioni drzavata toni so narod 2 milioni
Poranesnite teroristi sega vo vlada stanuvaat ministri mi se vrakaat mislite bistri od bitolskite masakri mi se otvaraat site setila I cakri krvta mi zdivuva politikata se izzivuva
Nad samiot narod lazna idnina kako kartite na tarot pa sto sledno ni pretstoi sekoj se prasuva (dali makedonija kako drzava ke opstoi)vlasta se sostoi od platenici I mafijasi
Izbrani od nasi za tugi celi se borat nasite rodni ognista do temeli gorat od vlasta samo zborat I vetuvaat no toa ne go ispolnuvaat heroite vojuvaat za tatkovinata ginat nas denovite vo neizvesnost ni minat so taga vo srcata na licata so ironija taka izgleda
Narodot vo makedonija.
Drzavna kriza vo makedonija sistemot paga vo ebena agonija
Drzavna kriza vo makedonija narodot so lagi go potonija\
Drzavna kriza vo makedonija skrseni srca I lica so ironija
Drzavna kria vo makedonija ziveeme vo ebena monotonija