Tazni dni , tazen zivot , tazna traka , morase li gospode so zivotot da plaka?? Bevme dobri drugari se eden za drug , so gresna noga otide vo gresen krug , bese dobro dete ama neznam zasto , se navlece na toa srawe ne mi e jasno , tazna prikazna ke raskazam jas so bolka vo srceto , vi govoram na vas , zaedno nasekade se od mala noga , ne znaev deka tolku rano ke stignes do boga , pocna da se gubis nasekade te barav , predocna razbrav deka si se navlekol na trava , mislev ke prekines , mislev tuka ke zapres ne ni razmisluvav deka ke odis napred , poleka pocna da me odbenuvas mene , bese boqe travata koga vo oblaci ke te krene...
REFREN:
Tvoeto lice tezok spomen mi stana , vo moeto srce vreza dlaboka rana, brate te nema sega sto li da storam, so teska, mracna bolka moram pak da se boram....
Pusese godina ipol i nesto , te natera da prodolzis mnogu vesto , premina na apciwa srawe tesko , ti li si onoj moj drugar smesko , ziveese vo lazen svet so lazni lica , stana nevidena teska propalica , se obidov da pomognam kazav na tvoite , za toa vreme ti se druzese so svoite , apciwa , trava , cigari i teska droga , vo kriza ponervozen i od besna doga...
REFREN:
Tvoeto lice tezok spomen mi stana , vo moeto srce vreza dlaboka rana, brate te nema sega sto li da storam, so teska, mracna bolka moram pak da se boram....
Naredno utro stanav mnogu rano , mi rekoa se slucilo nesto posrano , ne ni pomisliv deka toa se desi , si zavrsil na cistewe so dve-tri kesi , pregolema doza mi rekoa deka si zemal , rano e da otides premnogu si mal...
Direktno na lecewe vo Kisela Voda , te zamoliv ti rekov: "Brat , te molam odi..." prekini so tie igli veke ne se bodi , me gledase bledo , kako da ne me svakas , sakav vo pekolot da ne se vrakas...
REFREN:
Otide tamo sedese den ili dva , razbrav si izbegal pa golema doza , ovoj pat brate bese kobna , zasto kasno svati deka drogata e zlobna???Custvuvam bolka vo srceto , praznina , zasto prijatel tolku rano zamina?Se nadevam deka sega dobro ti e gore , vo zelba da te vidam izgorev....
Tesko e koga ke zagubis dobar drugar , mnogu rano primiv tezok udar, solzi se ronat golem vir , te sakam brate , pocivaj mi vo mir!
Bevme dobar tim , zaedno jas i ti , zasekogas vo srcevo veruvaj mi............