Сега е точно : Maј 12th, 2025, 2:49 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ] 
Автор Порака
 Наслов на мислењето: T1 CLAN - Bez tebe
ТемаИспратено: Maрт 8th, 2006, 1:18 pm 
Отсутен

Регистриран: Февруари 4th, 2006, 7:00 pm
Мислења: 9
Локација: Taftalidje
Talkam niz zivotot, svetlinata se krie , tvojot lik bez prekin krvta mi ja pie, te izgubiv tebe, nisto ve]e ne mi znaci, teska bolka, spomen, dusata mi ja maci, migovite nasi jas vecno ke gi pamtam, slikite sega nazad gi vra]am, tazni oci trkalaat nezna solza, od se]avawa i spomeni nema polza, zasekogas tvoj veruvaj zlato moe, moeto srce sekogas ke bide tvoe, skrseno ostana ne ke se spoi, milion parciwa toa sega broi, taznata sudbina prodolzuva da tece, tvojot kraen zbor mene me presece, qubovta moja kon tebe nema da zgasne, teskata rana nema da zarasne...

Osamen sega cekoram pravo, ne se predavam ne, te sakam luda glavo, za tvojata qubov jas ke se boram, za da bidam pak so tebe se ke storam, dnite tivko minat koga ke te vidam, na mesecinata po bela roza ke otidam, vo vid na solza se trkalam po tvojot obraz, nezno tvojot lik go galam so sjaen odraz, tvoite nezni usni dali ke gi dopram pak, takva e qubovta nepredvidliva sepak, ke uspeam li natamu da cekoram bez tebe, bez tebe pokraj mene jas ne licam na sebe, sakam da se vratis ama tebe te nema, teska bolna qubov vo trakava e tema, se sekavam na tvojot glas, nezen taka, na migovite koga se drzevme za raka, pod zvezdi vecerta ja zavrsuvavme so baknez, seto toa ostana, samo pust kopnez...........

Na listot ja otslikuvam mojata taga, zasto taka zamina vrati se draga,
seuste te sakam premnogu mi znacis, srceto me boli dusata mi ja macis, so koj li si sega na kogo usni ti mu dade, koj e onoj koj baknezite mi gi krade, nemo]en sum sega kreiram svoja pesna, kako tebe nema druga, planetata e tesna, pomagaj zlato veruvaj deka zbesnav, pove]e ne sum siguren nitu vo sebe, se e zaludno koga te nema tebe, ovaa traka e vo tvoe ime mila, da recitiram pove]e nemam veke sila, edna i edinstvena qubovta tvoja, ja izgubiv poveke ne e taa moja....

Denovi minuvaat seuste te nema, dojdi zlato vidi me vo pregratki te zemam, no zaludno toa e samo vo moite misli, tazniot mozok samo tie raboti gi smisli, ti si mi vo mislite, prodolzuvam bez tebe, do koga ke izdrzam se zaprasuvam sebe, cekoram niz prazen hodnik, svetlina se raga, pravam dva cekora, vo crna dupka pagam, dali ke ostanam, ili ke se vratam pak,se e crno tuka bez tebe ne sum jak, vo prazna crna temnina zavrsuvam sam, se najdobro vo qubovta vi posakuvam vam!!!!!!!!!!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 11th, 2006, 1:53 am 
Отсутен

Регистриран: Февруари 10th, 2005, 7:56 pm
Мислења: 1959
Vaka sea... ne go pro4itav txtot, ama istoto ko mene go naprajle mnogu lugje e toa zasho vaka u golemi redovi ko poezija pishuvan txt, DRVI QR i e dosadno da se 4ita, taka da дај напрај го у редови и после стај го... aj zбoгuм

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 11th, 2006, 5:58 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Maрт 26th, 2005, 4:17 pm
Мислења: 2628
Локација: ваму таму
@T1 klan: Se obide li barem da i go pratish ova preku pismo ili samo go napisha onaka za da go recitirash vo traka? :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 22nd, 2006, 11:06 pm 
Отсутен

Регистриран: Maрт 22nd, 2006, 10:21 pm
Мислења: 14
Veruval ili ne,teksov me dopre do srceto!Mnogu e tazen,i mislam deka nema da zgresis ako go ispratis kako pismo na licnosta za koja e posveten.POZDRAV!!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 11th, 2006, 1:23 am 
Отсутен

Регистриран: Jуни 12th, 2005, 2:38 pm
Мислења: 98
Локација: bitola
и мене ме допре до срце ама не дека го прочитав туку од шо е долг дури од грб ми излезе:) мајтап дудо во право напрај го во стихови а не вака ко писмо не се чита.. иначе не го прочитав ко ќе го средиш ќе го прочитам иќе кажам свое вистинско мислење. ајт сеа поздрав

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ] 

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 6 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до: