IvchE Напиша:
Abe!!!
Sea kje napisham neshto bukvalno izvadeno od kontext,pa vii sam:
- ...Se sluchi mnogu jadenje gomna,ja snimam,ja praam album,ja sum opasen,ja sum MC,ja praam koncerti,jajcata mi se 5 metra dolgi,qrot mi e kolku Vardar,me razbirash?!
Ja sum opasen MC,ja busham,ja jadam gomna,ja shetam po ulica,ja pijam tolku litra vino koa kje izlezam vo grad,ja visam na klupi,ja ve secham so bonsek bidejkji sum opasen MC,ja sum serko,ja sum gomnar (se u eden zdiv),e toa se sluchi,a!!!
Ne se sluchi...site onaka nekako lezat doma i onaka,pichka li mu mater,pa ja sum MC,e aj sea na mene nekako neka mi vleze u momentov doma izdavachka kukja i da mi reche:
- EJ,PA TI SI MC,TI SI LUD,PA DA TI VADIME ALBUM!!!!!
- Abe otkaj me znaete?
- NE,TI NE SI NORMALEN,STANUVAJ OD KREVET DA TI GO VADIME ALBUMOT!!!!!
I ti onaka...
- Abe OK da ti ebam.
- AMA DA TI SNIMIME SPOT.
I ti - NE!!!SPOT!!!!!NE!!!Toa e protiv mojata religija,ja sum hardkor.
Ej pa OK da ti ebam,i tie ja napushtaat tvojata kukja i ti posle toa se besish i ti si hardkor,me razbirash,i zasekogash si zapishan u makedonskata scena kao hardkor artist.e sea neznam sho da ti kazam,kaj nas mnogu tapa se sfateni tie nekoi pravila kao naprimer:hardkor artistite treba da se shvorc i da ziveat so mama i tato,znachi treba da se izdrzuvani od mama i tato i da praat rap u svojata soba,da snimaat doma na kompjuter i na nekoe gadno mikrofonche shto go imaat,i znachi koa kje dojdesh kaj niv doma,toa znachi kaj niv u studio,iii,toa e mnogu OK,toa e Underground... -
I prodolzuva ponataka...ova e izvaden text...ne e bitno kaj e napishan,pa na nekoj nachin i dava slika za nashite 'hardkor' artisti nasproti komercijata (meinstrimot)
Go iam chitano ova... Neznam kaj. Poceti me!!