Сега е точно : Јули 5th, 2025, 7:33 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 5th, 2006, 11:25 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 29th, 2006, 11:54 pm
Мислења: 138
Локација: Скопје,Аеродром
еј,слушај ваму - не дека си го бранам својот пол или слично,ама некои од вас не сфаќаат дека и женските ги бидува за рецитаторска улога,само штета што (ќе се согласете со ова) се ретки.Иначе права раперка,ко што викате вие,е таа што ја разбира хип хоп културата и не влегува во игра (пишење песни) само заради пари и слава,туку тоа го прави од срце,пошто сака.А за облеката да не мелам,ама секој си има вкус (освен оние кремките и шмизлите што можат вода да ми носат).
А стварно треба да се прошири малку женскиот рап со нови,свежи раперки - тоа е неминовно.Иначе,ја на пр.,почнав да пишувам уште во основно и не заправ.Прва причина за да почнам да пишам - ми се свиѓа рапот,второ - ми се случуваа многу лоши ствари у животот и ја за да се искажам и мојата болка ја запишувам на хартија (пошто глупи ми е шмизлиски да плачам - тоа е само лигавење,трето - односот на тие глупите шмизли кон мене што ми доаѓа да ги скршам од ќотек (бесот го пренесував во песна) и исто односот на моите соученици во школо (сите се некоиси богаташки и глупаци па ме сметаат за аутсајдер пошто не сум како нив).Се тоа многу придонесе (а уште и тепачката со еден у школо - станав бунтовничка пошто што да праиш ако сите оклу тебе те мразат - мораш да се бориш за глас,така?).И уште иам некои пресметки со моите соученици што не е добро,нели,ама.....
Они тотално не го сфаќаат рапот.Но нема везе - ТОА МЕ НАПРАВИ ПОСИЛНА..........СТВАРНО.........
Иначе ја би сакала да издадам цд,некои траки,спот ,ама за сеа не можам пошто
1 - неам услови (читај - студио итн.)
2 - иам уште многу работа на текстовите,па и инструменталките за нив и нејќам да испадне нешто шкарт и безвезе.
Така,браќа,ја ќе си продолжам да работам на моите лирики и некои од текстовите ќе ги праќам овде да ги видите,па да ми кажете коментар - дали ви се свиќаат или не.Засега тоа,па вие очекувајте да слушнете повише од мене.
П.С. ова тука не беше фалење дека и ја сум некоја си што пишува рап па да се пофалам туку само онака да докажам дека и ние (женските) си иаме добри текстови и јаки рими.
П.П.С. Ако не ти се свиѓа мојот стил,ок е -секој си има вкус,нели?
Искажи се во врска со ова,ама само Господ може да ми суди,пошто он дарбата за пишување ми ја разбуди.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 6th, 2006, 2:44 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Maрт 26th, 2005, 4:17 pm
Мислења: 2628
Локација: ваму таму
Vazno ke bide!
Za drugo ne mu misli, samo furaj napred!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето: E aj fuck off!
ТемаИспратено: Maј 8th, 2006, 7:16 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 28th, 2006, 7:09 pm
Мислења: 1127
Локација: Kozle
РазбојничкиАнгел Напиша:
еј,слушај ваму - не дека си го бранам својот пол или слично,ама некои од вас не сфаќаат дека и женските ги бидува за рецитаторска улога,само штета што (ќе се согласете со ова) се ретки.Иначе права раперка,ко што викате вие,е таа што ја разбира хип хоп културата и не влегува во игра (пишење песни) само заради пари и слава,туку тоа го прави од срце,пошто сака.А за облеката да не мелам,ама секој си има вкус (освен оние кремките и шмизлите што можат вода да ми носат).
А стварно треба да се прошири малку женскиот рап со нови,свежи раперки - тоа е неминовно.Иначе,ја на пр.,почнав да пишувам уште во основно и не заправ.Прва причина за да почнам да пишам - ми се свиѓа рапот,второ - ми се случуваа многу лоши ствари у животот и ја за да се искажам и мојата болка ја запишувам на хартија (пошто глупи ми е шмизлиски да плачам - тоа е само лигавење,трето - односот на тие глупите шмизли кон мене што ми доаѓа да ги скршам од ќотек (бесот го пренесував во песна) и исто односот на моите соученици во школо (сите се некоиси богаташки и глупаци па ме сметаат за аутсајдер пошто не сум како нив).Се тоа многу придонесе (а уште и тепачката со еден у школо - станав бунтовничка пошто што да праиш ако сите оклу тебе те мразат - мораш да се бориш за глас,така?).И уште иам некои пресметки со моите соученици што не е добро,нели,ама.....
Они тотално не го сфаќаат рапот.Но нема везе - ТОА МЕ НАПРАВИ ПОСИЛНА..........СТВАРНО.........
Иначе ја би сакала да издадам цд,некои траки,спот ,ама за сеа не можам пошто
1 - неам услови (читај - студио итн.)
2 - иам уште многу работа на текстовите,па и инструменталките за нив и нејќам да испадне нешто шкарт и безвезе.
Така,браќа,ја ќе си продолжам да работам на моите лирики и некои од текстовите ќе ги праќам овде да ги видите,па да ми кажете коментар - дали ви се свиќаат или не.Засега тоа,па вие очекувајте да слушнете повише од мене.
П.С. ова тука не беше фалење дека и ја сум некоја си што пишува рап па да се пофалам туку само онака да докажам дека и ние (женските) си иаме добри текстови и јаки рими.
П.П.С. Ако не ти се свиѓа мојот стил,ок е -секој си има вкус,нели?
Искажи се во врска со ова,ама само Господ може да ми суди,пошто он дарбата за пишување ми ја разбуди.

Abe sedi ne si normalna :!: :!: :!: i ako saash da snimash,nemora da imash svoe studio,idi snimaj kaj nekoj :wink: i ne znachi deka ako se nosam kremski deka neznam da se ponasham ili neznam tamu ushte shto...mislaam mnogu tapa sfatena stfar :roll: ochigledno treba da pomine vreme za da bide toa sfateno i kaj nas :!: :!: :!: :!: :!:

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 8th, 2006, 10:38 pm 
Отсутен
Модератор

Регистриран: Авдуст 13th, 2005, 12:32 pm
Мислења: 3275
Локација: Битола
Не ја сфати.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 9th, 2006, 1:00 am 
Отсутен
Администратор
Членски аватор

Регистриран: Февруари 5th, 1987, 7:54 pm
Мислења: 1467
Локација: Скопје
Очигледно.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 27th, 2006, 6:57 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 11th, 2005, 4:01 pm
Мислења: 88
Локација: Поволна
EJ MILI DAMI VO HIP HOP SVETOT ZNAM DEKA VO ARENATA BARAAT ZENSKI M C ILI RNB ARTISTI PA ISKONTAKTIRAJTE TAMU SO NIV I SO SREKJA
AKO VE BIVA SIGURNO VLAGATE U EKIPATA

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 27th, 2006, 7:16 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 12th, 2006, 9:27 pm
Мислења: 1212
Локација: So Te InTeReSiRa
U PRAVO E Nomaduzz!!!! SE SOGLASUVAM SO TEBE BRATE 8)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 31st, 2006, 8:57 pm 
Отсутен

Регистриран: Февруари 13th, 2005, 11:23 pm
Мислења: 500
Локација: United States Of Trnodol
jas mislam deka uste ne e Tolku razvien kolku so e Maskiot!!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 31st, 2006, 9:53 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 13th, 2006, 6:36 pm
Мислења: 49
Локација: Tetovo
Fakt e deka zenskiot rap napredue na teritojiva
a toa deka zensko demek nemoze da recitira HardCore ko mushko
cujte ja Heather B pa sami procenite

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 1st, 2006, 2:47 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 30th, 2004, 10:26 pm
Мислења: 115
LordBlunt Напиша:
Fakt e deka zenskiot rap napredue na teritojiva
a toa deka zensko demek nemoze da recitira HardCore ko mushko
cujte ja Heather B pa sami procenite

Ja mislam deka toa HARDCORE recitiranje ne e najvazno vo rapot...

Moe mislenje

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 3 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап