еј,слушај ваму - не дека си го бранам својот пол или слично,ама некои од вас не сфаќаат дека и женските ги бидува за рецитаторска улога,само штета што (ќе се согласете со ова) се ретки.Иначе права раперка,ко што викате вие,е таа што ја разбира хип хоп културата и не влегува во игра (пишење песни) само заради пари и слава,туку тоа го прави од срце,пошто сака.А за облеката да не мелам,ама секој си има вкус (освен оние кремките и шмизлите што можат вода да ми носат).
А стварно треба да се прошири малку женскиот рап со нови,свежи раперки - тоа е неминовно.Иначе,ја на пр.,почнав да пишувам уште во основно и не заправ.Прва причина за да почнам да пишам - ми се свиѓа рапот,второ - ми се случуваа многу лоши ствари у животот и ја за да се искажам и мојата болка ја запишувам на хартија (пошто глупи ми е шмизлиски да плачам - тоа е само лигавење,трето - односот на тие глупите шмизли кон мене што ми доаѓа да ги скршам од ќотек (бесот го пренесував во песна) и исто односот на моите соученици во школо (сите се некоиси богаташки и глупаци па ме сметаат за аутсајдер пошто не сум како нив).Се тоа многу придонесе (а уште и тепачката со еден у школо - станав бунтовничка пошто што да праиш ако сите оклу тебе те мразат - мораш да се бориш за глас,така?).И уште иам некои пресметки со моите соученици што не е добро,нели,ама.....
Они тотално не го сфаќаат рапот.Но нема везе - ТОА МЕ НАПРАВИ ПОСИЛНА..........СТВАРНО.........
Иначе ја би сакала да издадам цд,некои траки,спот ,ама за сеа не можам пошто
1 - неам услови (читај - студио итн.)
2 - иам уште многу работа на текстовите,па и инструменталките за нив и нејќам да испадне нешто шкарт и безвезе.
Така,браќа,ја ќе си продолжам да работам на моите лирики и некои од текстовите ќе ги праќам овде да ги видите,па да ми кажете коментар - дали ви се свиќаат или не.Засега тоа,па вие очекувајте да слушнете повише од мене.
П.С. ова тука не беше фалење дека и ја сум некоја си што пишува рап па да се пофалам туку само онака да докажам дека и ние (женските) си иаме добри текстови и јаки рими.
П.П.С. Ако не ти се свиѓа мојот стил,ок е -секој си има вкус,нели?
Искажи се во врска со ова,ама само Господ може да ми суди,пошто он дарбата за пишување ми ја разбуди.