Da pesnite na RNS se dadeni u poverenje,samo sto nekoj ne znae da ceni izgleda pa gi razdaval po luge bez prashanje i dozvola,ali kako i da e sekad ke ima takvi.U sekoj sluchaj na mnogu luge izglea ne im se jasni nekoi raboti,kako na primer toa deka koga eden artist raboti na album koj shto planira da go izdava vo prodazba ne mu e rabotata on da gi snimi pesnite i da gi razdava po luge i posle koga ke izleze albumot sto,site gi imaat veke pesnite.Zatoa treba malce da se strpite i da pochekate,a ne da se zbori deka nejkel da gi dava pesnite,pa normalno deka nejkel i ja nejkam i sekoj drug shto raboti za ozbilno.Sepak se raboti za trud koj e vlozhen i treba da se isplati,kako na primer mozhe nekoj znae nekoj ne noviot album na RNS e celosno sniman vo studioto Oshav koe e sopstvenost na Tec,i ako vie mislite deka seto toa se raboti za bez pari togash se lazhete mnogu.Znachi shto sakam da kazham e deka,RNS mora nekako da si go isplati toa vreme koe go koristel za snimanje na albumot vo studioto,a toa mozhe da se napravi samo so dogovor na procent od prodazhbata na albumot neli shto znachi deka parite se delat na tri dela:artistot,producentot i koristenoto studisko vreme.Znachi mislam deka vi razjasniv nekoi raboti za toa kako se pravi koga se snima album vo studio,znachi ne pravime za album sniman doma so svoja oprema i takvi raboti toa e veke drugo.Ova so RNS beshe samo primer,ova ne vazhi samo za nego,ova vazhi za sekoj drug artist koj si ja ceni svojata muzika.Celta mi beshe deka ne se isplati ti da planirash da izdavash album,a pesnite veke da ti gi imaat pogolem broj na luge pred da izleze albumot.Kako ushte eden primer ke dodadam i za albumot na Legijata koj sto veke e 90% gotov(eve vi edna informacija koja ne znaevte

)i shto sakav da kazham mi beshe deka pesnite shto se snimeni do sega gi nema nikoj drug nadvor od grupata i nema ni da gi ima se dodeka ne izleze albumot,zatoa strpete se i pochekajte i do krajov na godinava ke go dobiete i prviot album na Legijata!Sepak se vlozheni pari vo trudot,kako na primer kupuvana e oprema i drugi raboti za da mozhe da se snimi albumot na Legijata,i znachi ne e rabotata da se otide u zijan,mora da se potrudish barem da si dojdesh na svoe za tie pari sto si gi vlozhil vo izrabotkata na albumot,a uste podobro neli i ako otidesh u kjar

.Toa beshe od mene se nadevam dobro me svativte i taka nataka
Pozdrav!!