OD SEVEROT - DEL 1
RAHZEL & DJ JS 1
22.10.2006
Utrecht, Club Tivoli
Se prasuvate za kogo se odnesuva ova gospodar na zvukot?
Pa sekako RAHZEL !!!
Ja imav taa sreka i moznost vecerva da prisustvuvam na koncert na Rahzel zaedno so DJ JS1 vo klubot Tivoli, vo Utrecht, Holandija.
Vooduseven sum od toa sto vidov, za site sto chule za rahlzel znaat deka chovekot e sposoben da imitira bilo kakov zvuk, vokal, ritam, scratch...
No edno e koga kje se cue toa na CD pa nekoj kje si reche...chekaj ovoj nekoi finti da ne ni udira, da ne koristi samplovi, ili da ne se snima nekolku pati po red pa da se lepi...
NE Rahzel e VISTINSKA legenda, vidov mnogu mrdnati raboti vecerva, tipot ednostavno e chudo. imitirase BASS kao da e stvarno instrumentot a ne chovek, udirashe sekakvi mozni ritmovi na sekoja brzina, peese i imitirashe od najdlaboki do najvisoki vokali na maski i zenski, i da, toa sto go pravi uste podobar peese i pravese ritam vo isto vreme....ednostavno priredi show.
Moram voedno da go spomnam nenormalniot nastap na DJ JS1. Tipot skrecha ko da nema utre, ja poludi publikata so negovite osobini, i toa svucese predobro, ednostavno uzivanje za tie koi ja pocituvaat hip hop kulturata.
Video:
Video 1 - Pretstavuvanje na Rahzel, DJ JS-1 pochinja da skrecha na sekoj mozen nacin... i se ubacuva rahzel !!!
Video 2 - "All I Know" vo zivo !!!
Video 3 - Ritmovi na usta, Rahzel is da man !!!
Video 4 - "If Your Mother Only Knew" Nema sto da zboram ovde... samo chujte i samite kje vidite sto moze budalava !!!
Video 5 - Rahzel aint nothin' to fuk wit
Video 6 - Scratch, Rahzel vs DJ JS-1
Video 7 - Zabi ritam mashini, zaebi kompluteri, zaebi semplovi, zaebi producenti, Rahzel Production Budalo !!!!
Pozdrav!
Vojnik Out.