Сега е точно : Jуни 29th, 2025, 5:05 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 21st, 2006, 7:21 pm 
Отсутен

Регистриран: Декември 14th, 2006, 6:19 pm
Мислења: 21
почит. за РНС почит, за грин аут почит. одамна не ме фасцинирал така некој наш рап артист.
сега нешто околу тоа мп3 пиратерија. пример ја го имав албумот Цветот на светот у мп3 формат, па сепак си го купив оригинал затоа што така им се прави РЕСПЕКТ на тие што се потрудиле да го направат албумот.
Многу е подобро да се растураат мп3-ки затоа што целта на секој уметник е да сака неговата мисла да се пренесе на што повеќе луѓе, парите не треба да бидат двигател. А луѓето, во овој случај раперите, кои многу добро знаат што значи РЕСПЕКТ треба да го помогнат артистот со купување на цд-то без разлика дали ги имаат или не песните.
Да не постоеше мп3 формат јас никогаш немаше да дојдам во допир со музиката што најмногу ми се допаѓа-драменбејз, но тоа не значи дека не купувам оригинали. не само цд-а туку и плочи.
Музиката треба да се шерува, во секој случај! и на секој артист треба да му биде мило што некои луѓе сакаат да ја чујат неговата работа дури и пред да се издаде.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 21st, 2006, 8:05 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
Tocno e ova sve sto go kaza se slozuvam,no,velam NO,ova sve sto go kaza vazi za vo evropa i na zapad,u Makedonija U NIKOJ SLUCHAJ ne vazhi.Ako ti gi imaat site pesni na mp3 ne se zamaraat ponataka,vazno ti go imaat albumot,a toa ne e ok barem koga se raboti za RESPECT.Aj razbiram za stranski album koj sto koshta od 800 do 1200 denari originalno cd,ama za nashe makedonsko koe koshta 300 denari mislam stvarno ne znam.Inache junglette i jas sum kako tebe isto prvo ja slusham muzikata na mp3 i ako epten mi se sviga albumot i vredi,go kupuvam na original i vo momentov imam preku 150 originalni cd-a vo kolekcija od klasika hip hop albumi!Sto sakav da kazam e koga se saka sve se moze,kako sto sum mozel jas da soberam pari za da gi kupam site tie albumi taka moze i sekoj veruvajte,samo treba da se saka :).Pozdrav i RESPECT

Slushajte sto e mozno poveke muzika!!---Tom Waits

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 21st, 2006, 9:32 pm 
Отсутен

и јас се согласувам дека малку таков ни е менталитетот, или поточно речено стандардот.
затоа треба да се делува и влијае на младината, да се објасни зошто треба некој да го купи тоа цд и колку многу може да помогне за издигање на сцената што ја сака. А верувам дека има доволно вистински рап фанатици што сакаат да ја видат нашата сцена помоќна и попродуктивна. Затоа постојат форумиве, да се постави вистнскиот дух, да се пренесе старата школа, да се објаснат работите. Знаеме дека пари нема никој, ама баш како што рече Ронин, се што се сака се може. А јас верувам дека сите вие премногу го сакате рапот и сакате да му помогнете. епа дечки, одвојување на 300-400ден. за македонски квалитетен производ и те како би било од помош.
Во тој контекст беше и мојот коментар! Мислете со глава:)
Пис аут! ;)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 21st, 2006, 9:36 pm 
Отсутен

уште нешто сакав да додадам.
океј на пример ти или Тони (или било кој друг изведувач) може да не ги давате нели мп3ките или па како што рече, да ги дадете у поверење,ама тоа не е никаква заштита. Пример ќе одам јас, ќе го купам цд-то и ќе го претворам во мп3. Пак тој што неќе да го купи, ќе го најде. Затоа не е решение да не се даваат мп3ки туку да се подигне свеста кај сите, како и зошто треба да подрдржат некој артист.
Почит!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 21st, 2006, 9:44 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
:D:D:D TOCNO,ali se trudime barem i toj EDEN da go kupi cedeto,pa za posle jasno e deka ke go dava od toa nema beganje :) neli nekoj bi rekol BOLJE EDEN NEGO NIEDEN :) ali toa e sho da praime,jas sepak pak ke dodadam deka i plus site makedonski kvalitetni hip hop albumi do sega gi imam na originali.Sto sum kupil sto mi dal na poklon artistot ali ne e bitno :).

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jaнуари 8th, 2007, 6:57 pm 
Отсутен
Модератор

Регистриран: Авдуст 13th, 2005, 12:32 pm
Мислења: 3275
Локација: Битола
Абе во право сте и двата..Се согласвам со вас..Ама муабетот е шо вие сте во Скопје..Барем појќето сте во Скопје..Полнолетни така ?Епа да ре4име има некој од други градови кај шо не е толку популарен Хип Хопот , а и воедно грат4ињата се мале4ки..Битола на пример не можиш све да најдиш..А во скопје можиш 90 насто да најдиш.то полнолетни го спомнав со при4ина..Дека можите и да одите по други градој и појќе можите да с набавите цдња во слу4ајот..Можам и јас да одам али да престојувам таму поретко..Можат и други само муабетот ми е шо возраста има голема улога..На пример 14 годишно дете не ми се верва дека ќе го пуштат така..Можда , ама ретко..или пак женско на тие години..

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jaнуари 10th, 2007, 12:30 pm 
Отсутен

токму така Rap-rival. баш тоа е една од причините зошто треба да се шеруваат мп3-ки.
Секогаш ќе бидам за.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jaнуари 17th, 2007, 7:31 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jaнуари 16th, 2007, 11:40 pm
Мислења: 145
Локација: TETOVO SELO!!!!
Nema zbor deka RNS e unikaten u stilot i mek glas. Zа најдобар тоа теско.Грин Аут не е екипа сто ме фасцинира не со посебно.Поздрав Пеколниот

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 2nd, 2007, 11:01 am 
Отсутен

Регистриран: Maрт 1st, 2007, 12:22 pm
Мислења: 5
Локација: Zona na samrakot
TONI-TONKAAAAAAA E ZAKON......NAJBOLJA LIRIKA DEFINITIVNO A I NAJBOLJI KOMSIJA E ABE ZAKONNNNNNNNN

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 31st, 2007, 1:56 am 
Отсутен

Регистриран: Maрт 30th, 2007, 11:35 pm
Мислења: 1
Dali ke moze nekoj da gi napise iminjata na site traki po redosled od Cvetot na Svetot? Fala odnapred.

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 3 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап