Не сакам да звучам песимистички, ама добар дел од сега декларираните рапери ќе седат во канцеларија и ќе работат за кеш!!Рапот им бил мода!!!
Друга работа, ретко од рапериштава сега ќе остани (Аго во секој случај останува), друга работа има многу дволичност, лицемерие, серење за тоа кој е подобар, од рапот се прават комерцијални ствари, ако не правиш рап продаваш спотови, па после нема да заработуваш од спотовите, ќе се префрлиш на нешто друго бидејќи никој нема да ти дава пари за спотовите, и тоа ќе ти биди џабе труд, џабе 100000ници непреспиени ноќи за да набапкаш тираж од 1000000000000 милиони спотови и да се курчиш на форумов колку поголем рапер сум јас од тебе..ти имаш 100 а јас 10000000000!! Бравос!!!
За десет години ќе имаме македонски фифти, за 10 години децата нема да се тепаат со раце и со ножеви, на сцена ќе настапат калаши...За 10 години скрос ќе се изгуби ( ако веќе не е изгубен) зборот ПОЧИТ.Секој ќе сака кеш...Она што се случуваше во 1990 год . во Америка сега се случува кај нас...Епа видете ја Америка и ќе видите кај ќе бидиме за 10 години...ЌЕ СЕ РАЗВИВА КОМЕРЦИЈАЛИЗАЦИЈАТА...А ХЦто ќе мрда во место..Жално но вистинито...Ама сепак вие продавајте си ги спотојте и ич ку* да не ве боли

..Ако некој сака да научи за НС рапот, негов проблемс, нека си најди сам спотови,мптројки,четворки,списанија и сеееее останато..Епа од тоа сум накурчен и како хејтер ќе ви делувам...ЕПА Брат ЈАС НЕ ЗА ЏАБЕ СУМ СОБИРАЛ ТОЛКУ СПОТОВИ ЗА ФИРА ДА МИ ПОЈДАТ!!! ЛИГУШИ
И немојте да ме серете...озбилно ви велам пишете ми пм и ќе се најдиме лично