Сега е точно : Maј 11th, 2025, 8:22 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Оваа тема е заклучека не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 24th, 2007, 11:35 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 22nd, 2007, 4:19 am
Мислења: 97
Локација: Tikvesija
DA DARK lord Напиша:
KaV_G|rL Напиша:
PA OSTANISI VO AMERIKA I AKO SI NEKOJ FAKTOR SMENI IM GI TAMU MISLENJATA TUKA NA BALKANOT NE TI PALAT TIE RAZMISLUVANJA...
NE RAZGRANICUVAJ UNDERGROUND I KOMERCIJALA ZASO PONEKOGAS TAA GRANICA E NEJASNA KAKO NEBOTO I ZEMJATA...AJT POZDRAV

kao so rekof pogore, valjda i ti si tie shto ne procitale sto bi objasnalo zosto edne salam post nema na celava tema, nema potreba da im se menjavaat mislenjata tuka poshto prifatlivi se nikoj ne ti sudi

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 24th, 2007, 12:28 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 12th, 2006, 9:27 pm
Мислења: 1212
Локација: So Te InTeReSiRa
SAKAM VISTINSKI RAP VISTINSKO EGO SAKAM VISTINSKI LUGE DA BIDAT VO NEGO .,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,., Pozdrav !!!!!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето: ok
ТемаИспратено: Aприл 26th, 2007, 2:10 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 2nd, 2005, 4:07 am
Мислења: 244
Локација: SKOPJE ,TOPANA GHETTO
LUGE VIE STE MRDNATI
KOLKU I DA NE GO POSTUETE 2 PAC
TOJ NE KOMERCIJALA I NIKAD NE BIL
MNOGU LUGE GO IMITIRAT
AMA TOJ E EDEN
TOJ I BIGGIE SE EDNI OD NAJGOLEMITE LUGE VO USA HIP HOP
DA NE RECAM IMA HIP HOP PRED BIGGIE I 2 PAC i POSLE NIV
A TOA ZA KOMERCIJALA toj LIZACOT 50 CENT
sekoe SABAJLE MU GO DUDLA NA DRE.
PS - SLUSNI JA TRAKATA : WU TANG - WHO A FUCK IS 50 CENT

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 29th, 2007, 7:10 am 
Отсутен
Членски аватор

Aaaa decki vas vi treba eden dobra lekcija po makedonski. dali ne ste se vrtele na shkolo dovolno pa ne znaete da interpretirate znacenje na tekst, ili pa se pravite na tri i pol i ja menjavate temata posho neznaete da se odgovorite. mislam i dvete po malce.
aj poarno prekrstete ja temava vo 2pac. od kaj trgnafme kaj otidofme. kako nastana temava za 2pac i ja ne znam. koj reche deka ne go postue? koj rece deka e sranje? aj procitajte mi gi postovite pa citirajte me da vidam kaj sum rekla takvo neshto. se soglasuvam so site vas deka za statusot na tupac, ali si stojam na toa deka e komercijala. e sea aj da zborime shto e komercijala.

spored mene: ima dva vidovi na muzika - komercijala i underground. komercijala e se shto se slusha poshiroko, znaeno ime, ako mu go spomnish imeto na artistot povekjiot del od populacijata go znae, bez razlika dali go slushaat ili ne. muzikata mu se vrti po radijata, i nemora da bidesh fanatik na taa zhanra za da go znaesh artistot. tupak e znaeno ime, site go znaat, dali raperi, dali metalci, dali turbofolkeri. mu se vrtat trakite na radio sekojdnevno, i onie shto ne sakaat rap, znaat barem 2-3 pesni od nego. barem changes i california love sekoj mu gi znae. a underground e skroz obratno: imash artisti koi shto imaat nekoe sledenje, ali brojot na fenovi im e 100tina pati pomal od komercijalite. se obiduvaat da skrshnat na muzichkata scena, ali ne im ide bash od raka, ali sepak imaat nekolku stotici iljadi lugje koi shto gi znaat i gi slushaat, za razlika od komercijalnite artiski koi shto prodavaat milionski kolichini.
Ako zabelezhafte, ne spomnaf nishto za kvalitetot na muzikata. Toa shto e komercijala, ne znachi deka ne e gangsta ili thug, ili pa deka e sranje. Toa, spored mene, znachi deka e dobro znaen, i deka e household name ednostavno.

E sea spored vas: komercijala e sranje, 50 cent, mims, i takvi stvari. ne e koj e na radio, tuku kako im zvuchi muzikata. ali i vie bash nemozhite da se soglasite na shto e a shto ne e, poshto edni vikaat deka sve e do zborovite na rapot, a drugi vikaat deka i do beat-ot e (kako shto beshe primerot za bitot na "baranje na makedonski mc"). za vas komercijala se klasificira rapot shto zboruva za zheni, za lanci, za zabavi, itn - I SAMO TOA. a underground vi e sve shto e thug i gangsta, bez razlika dali se vrti po radio ili ne.

E sea mozhda tuka izleze seta miskoncepcija na temava, za toa koj shto misli deka e komercijal. Za mene ako se vrti na radio sekojdnevno i ako praam muabet so nekoj metalec tezhok za nekoj raper i go znae on koj e, togas komercijala e. A ako se nekoi lugje koi shto imaat respekt ali na ponisko nivo, i samo hip-hop fenovi gi znaat (ako i tie), togash underground e.

A za tupak, neam drug zbor, osven Genij. ke ve molam ne mi stavajte zborovi u usta, i ako prodolzhi diskusijata na ovaa tema, prochitajte go mojot prv post so koj shto ja otvorif temata, i odgovorete na toa, pa da se vratime na temata. a za tupak ne mi zborite i ne mi kazuvajte shto jas mislam za nego i dali jas go postuvam, poshto nikoj od vas ne me znae i ne znae shto postuvam i shto slusam. a za informacija, bash sea mi vrte cd od nego u kola.

pozdraf

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 29th, 2007, 12:45 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Октомври 24th, 2006, 12:08 am
Мислења: 417
Локација: Прилеп, ебаго :D
абе немој да бидиш толку закочена... една работа да сфатиш... без комерцијалата.. андерграунд и хардкор рапот не може да се пробие на сцена... тоа што е срање е... затоа што таквите како тебе ја поистоветуваат со хардкор или андерграунд.. немој да си прајш болни филмој.. мислиш си пошла Америка и сЕ знајш???? знајш.. требаше некоја од кавадарци да појди америка и да на кажи што е вистински рап... и да ни кажи дека нашата хип хоп сцена не е развиена... ај мољим те... и сами тоа го знаеме.. а за тебе тоа што е вистински рап..не мора да биди за некој друг.. ако слушаш слушај си комерцијала... само немој да ја споредуваш со ВИСТИНСКИ ХАРД КОР или АНДЕРГРАУНД

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 29th, 2007, 4:28 pm 
Отсутен
Членски аватор

Born2B Напиша:
абе немој да бидиш толку закочена... една работа да сфатиш... без комерцијалата.. андерграунд и хардкор рапот не може да се пробие на сцена... тоа што е срање е... затоа што таквите како тебе ја поистоветуваат со хардкор или андерграунд.. немој да си прајш болни филмој.. мислиш си пошла Америка и сЕ знајш???? знајш.. требаше некоја од кавадарци да појди америка и да на кажи што е вистински рап... и да ни кажи дека нашата хип хоп сцена не е развиена... ај мољим те... и сами тоа го знаеме.. а за тебе тоа што е вистински рап..не мора да биди за некој друг.. ако слушаш слушај си комерцијала... само немој да ја споредуваш со ВИСТИНСКИ ХАРД КОР или АНДЕРГРАУНД

ne mi ja meshaj amerika ne vregjaj, posho ako zborime taka, shto ti kje kazhuvash? od prilep ili od kaj si tamu ne si mrdnal na 100 metra radius si bil i seta ja razbirash. posho si gledal sliki od wu tang na kompjuterot i ekspert si. najmnogu znaesh.
a ne ti ni pali mnogu klikerot ochigledno, poshto jas shto zboref sinokja, ti toa istoto go zboresh sea i pak se kontrish.
aj prekini kje ti se smeat....i tie shto ne se soglasuvaat so mene, kje ti se smeat...ja za edno zboram, ti za drugo mi replicirash
per ne sum od amerika, od makedonija sum. povekje u mk zhiveam odkolku tuka, ako povekje vreme vo godinata sum vo usa. pa nemoj da mi ja kazhuesh situacijata tamu. a za rap scenata, znam deka znaete deka ne e razviena, ali znaesh zosho ne se razviva? radi idioti kao tebe, shto se prepravaat deka sve znaat, i ne sakaat da mrdnat od mesto. zaglaveni vo 1980ta godina, si zacrtale nekoi mislenja shto nemaat vrska, i samo se praat deka se kojznae kolku znachajni na rap scenata vo mk, a vrska si nemaat. alal da mu e na saf, na klan istok, i na site grupi shto napravile neshto. oni da zborat za rapot vo mk, pa da poshtuam. a ti da mi kazhish deka jas vrska si neam, a ti sfe znaesh? eee brat od kaj be ti tolku povekje znaesh od mene, shto si naprail ti za rapot u mk tolku?
aj molimte...

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 3rd, 2007, 11:32 am 
Отсутен

Регистриран: Maј 10th, 2006, 5:25 pm
Мислења: 534
Локација: In Your fucked Brain
Eve ti moe mislenje:

-PUSTAS SPOT NA TV-ti si komercijala
-PRAIS PARI OD RAPOT-pak si komercijala
-GO SLUSAS TOJ STO PRAVI KOMERCIJALA I GO IDOLIZIRAS-pa si komercijala
-i uste mnogu raboti sto te vrzuvaat za toa

A TUPAK za mene e najgolemoto sranjeeeeeeeeeeee OK

i uste nesto,toa sto jas go spremam so mojata ekipa i ke go slusnete i vidite skoro site sto slusate i ne slusate RAP ke svatite kolku samo 80% od vas se zaebale so toa sto mislat deka Klan istok,puka kozmetika,edinstvena i site tie sto se na KRT100 so spotovi ne se komercijala

Ejjj za picki li be za pari li be za slava za sto kur pustaat spotovi.
i neka ne mi kazuva nekoj deka ako na TV si ne si komercijala

TOlku od mene sea ke kutam pa ke praime muabet koa ke mi izleze materijalot

OUT

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 3rd, 2007, 11:36 am 
Отсутен

Регистриран: Maј 10th, 2006, 5:25 pm
Мислења: 534
Локација: In Your fucked Brain
Born2B Напиша:
абе немој да бидиш толку закочена... една работа да сфатиш... без комерцијалата.. андерграунд и хардкор рапот не може да се пробие на сцена...

ako dobro te svativ OVA E NAJGOLEMATA GLUPOST STO SUM JA PROCITAL

kazi kako?ako nemozat da se probijat kako Ago go slusaat 80% od raperite vo Makedonija

Decko Dobriot Glas(rap) se slusa nadaleku

Pozdrav

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 3rd, 2007, 11:53 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 14th, 2005, 1:19 pm
Мислења: 1493
Локација: Bitola (Arnaut Maala)
Spored mene komercijala si dokolku te slushaat pogolem broj na luge i togas si komercijala , bez razlika kakov rap pravis , na pr ti mozes da pravis ung hc rap pa ako za toa se interesiraat slusatelite te baraat za da te slushat , togas za tebe kje se interesiraat i producentskite i izdavackite kukji, a momentalno slushatelite gi palat zeni koli i pari i za toj vid na rap sto obrabotuva takva tematika se veli deka e komercijala!?!?!?

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 3rd, 2007, 12:08 pm 
Отсутен
Членски аватор

Gang Man Напиша:
Spored mene komercijala si dokolku te slushaat pogolem broj na luge i togas si komercijala , bez razlika kakov rap pravis , na pr ti mozes da pravis ung hc rap pa ako za toa se interesiraat slusatelite te baraat za da te slushat , togas za tebe kje se interesiraat i producentskite i izdavackite kukji, a momentalno slushatelite gi palat zeni koli i pari i za toj vid na rap sto obrabotuva takva tematika se veli deka e komercijala!?!?!?

ee toa be lugje zboram od day 1, od koa ja otvorif temava toa go zboram, ali onoj nafuraniot si zacrtal nekoe mislenje a pojma nema.
e tuka vekje sme na ista strana

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Оваа тема е заклучека не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови и 1 гостин

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап