RaP-RiVaL Напиша:
Има едно 4упе во Битола е едино та се носи рап и мислам и вистинска раперка , а не само да следи тренд..Сакам д акажам вистински раперки во Битола ако има вкупно 2-3 ..Ене бе Раперка бт нејќам да серам..али ете раперка беше..Кај е сега ?Ис4езна..спринтерина ..Кај е ?И неа ја снема..И уште многу такви ги има..Ис4езнаја сега кога рапот во битола не е само мода..Дур беше модерно да си рапер рипаја..Сеа кај се..
Moze kasno mi teknue.. Kasno go procitav postov.. Ama za ova boldiranovo konkretno da ti kazam.. splinterina ne iscezna.. Tuka e.. Samo sto TI mislis deka ne e.. Devojkata stvarno postue rap.. Ide na forumov.. Ja znam licno.. Srce e.. I znae sto e DOBAR rap.. Barem si ima svoj standardi za istiot.. So ne se ni taka losi.. Ima mnogu podobri txtovi sega samo od X pricini ne gi stava.. Ne zbori nesto sto neznaes.. Ako ja nema so toj user.. Pod toa ime.. Neznaci deka se izgubi..
A inace konkretno za Zenskiot rap use nesto da se nadovrzam..
Cr|m|nal Напиша:
Vaka sega: kazuvam ednas i zasekogas i sfatete:
1. ZENSKIOT RAP kaj nas ne e razvien TOKMU od pricina sto NEKOI mislat deka zenskite nemaat veza od hardcore, nemaat vokal, dovolno hc tekstoi ili so znam. Zenski rap vo mkd nema na nivo zosto kako prvo nekoi lugje ne mozat da gi prifatat devojkite sto od srce praat rap vo rap zaednicata i ne mozat da prifatat devojka da pravi PODOBAR rap od masko. A ima i takvi slucai. A za toa ako devojka se oblaka shiroko..pa nejzin izbor. Ako nekoj ja saka, ke ja saka i vo shiroko i vo tesno, i visoka i niska, zatoa za oblekata nemojte. Pocnete da davate poddrska na zenskiot rap, pocnete da snimate so zenski vokali zosto sepak VIE MASKITE se momentalno "gospodari" na scenata na koja treba podednakvo da sme zastapeni zosto rapot ne gleda dali MC-to e masko ili zensko, ja gleda realnosta. Sekoe sranje sto se slucuva na maskite isto se slucuva i na zenskite. Se dodeka se delime, dodeka ima zavist ke nema napredok. Sepak ova e moe mislenje, nekoj nema da se soglasi, no kako i da e, mislam deka e taka. Poz
Vaka peer.. Te postuem ko drugarka i se toa.. Ama ke te zamolam edna rabota.. Volku iskompleksirani postovi ne.. Ne se potrebni.. Ova go kazuvas licno pratejki se na svojot slucaj.. I zamislata za sebe vo rapot.. Ali da znaes deka ustvari nie devojkite ne sme ZASLUZILE seuste dobra reputacija i del na tronot.. Zatoa sto ne pravime nisto.. Vo Mk nema ZENSKI ALBUM.. Nema devojka sto izvadila album barem kolku sto znam.. Nema devojka sto opstojala na scenava i pokraj predrasudite.. Se ispickalo se koa pocnalo so predrasudi.. A taka ne se uspeva.. Konkretno i za tebe.. Zasto ne snimas ti teknue? Od strav od diskriminacii? Ha..
Nesakam da navredam nikoj.. I nisto.. Ama nie zenskite NE SME GO ZASLUZILE IMETO VO RAPOV.. Mora trud.. Mora da prajme neso a ne samo da popuvame KO JA U MOMENTOF i da kazueme so ne cini a da ne prevzemame nisto vo vrska so istoto..
Sea da ne ja repliciram i KaV_G|rL ama.. Ne peer ne e potesko da se opstoi kako zena.. Treba da se znae kako.. I kao sto kazaf da SE PROBA za pocetok.. No ako rapot e neso stvarno sto go sakas.. Ako resis da probas veke.. Ne prekinuvaj.. Pravi go toa sto ti znaci UNTIL THE END OF TIME.
patriot_1942 Напиша:
mozda i si u pravo, ali deka ne e smesno neznam.... mozda e tragicno.Da ne me svatis pogresno ne zboram sega konkretno za zenskiot pol zboram za smizli koj so PISKAVI GLASCINjA se setaa pred KASTRO i se divea kako da slusaat TRANCE so rimi .A deka ima fejkerki ima ali so FEJKERI poln e gradot.
Majka priroda.. Piskavi glascinja? Takvi ni se na nas zenskite.. Soocete se so toa.. A zasto ne mu teknalo na nekoj da pomisli deka takvo glasce moze i mn dobro da zvuci na traka?

E zaradi vakvi komentari ima devojcina sto se osekaat diskriminirani i ne snimaat a mozebi i imaat potencijal..
Kako i da e.. Zaglaviv i ja..
Zaklucok: Da pocneme da prajme nie zenskite nesto za rapov.. Da se zdobieme so reputacija.. Pa posle ako ne ni e dovolna ili ako sme u minus da se zalime.. Doeka nema ni edna RAPERKA na scenava.. Dzabe diskutirame..