Сега е точно : Maј 11th, 2025, 9:33 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Јули 5th, 2007, 7:09 pm 
RaP-RiVaL Напиша:
Има едно 4упе во Битола е едино та се носи рап и мислам и вистинска раперка , а не само да следи тренд..Сакам д акажам вистински раперки во Битола ако има вкупно 2-3 ..Ене бе Раперка бт нејќам да серам..али ете раперка беше..Кај е сега ?Ис4езна..спринтерина ..Кај е ?И неа ја снема..И уште многу такви ги има..Ис4езнаја сега кога рапот во битола не е само мода..Дур беше модерно да си рапер рипаја..Сеа кај се..

Moze kasno mi teknue.. Kasno go procitav postov.. Ama za ova boldiranovo konkretno da ti kazam.. splinterina ne iscezna.. Tuka e.. Samo sto TI mislis deka ne e.. Devojkata stvarno postue rap.. Ide na forumov.. Ja znam licno.. Srce e.. I znae sto e DOBAR rap.. Barem si ima svoj standardi za istiot.. So ne se ni taka losi.. Ima mnogu podobri txtovi sega samo od X pricini ne gi stava.. Ne zbori nesto sto neznaes.. Ako ja nema so toj user.. Pod toa ime.. Neznaci deka se izgubi..

A inace konkretno za Zenskiot rap use nesto da se nadovrzam..

Cr|m|nal Напиша:
Vaka sega: kazuvam ednas i zasekogas i sfatete:
1. ZENSKIOT RAP kaj nas ne e razvien TOKMU od pricina sto NEKOI mislat deka zenskite nemaat veza od hardcore, nemaat vokal, dovolno hc tekstoi ili so znam. Zenski rap vo mkd nema na nivo zosto kako prvo nekoi lugje ne mozat da gi prifatat devojkite sto od srce praat rap vo rap zaednicata i ne mozat da prifatat devojka da pravi PODOBAR rap od masko. A ima i takvi slucai. A za toa ako devojka se oblaka shiroko..pa nejzin izbor. Ako nekoj ja saka, ke ja saka i vo shiroko i vo tesno, i visoka i niska, zatoa za oblekata nemojte. Pocnete da davate poddrska na zenskiot rap, pocnete da snimate so zenski vokali zosto sepak VIE MASKITE se momentalno "gospodari" na scenata na koja treba podednakvo da sme zastapeni zosto rapot ne gleda dali MC-to e masko ili zensko, ja gleda realnosta. Sekoe sranje sto se slucuva na maskite isto se slucuva i na zenskite. Se dodeka se delime, dodeka ima zavist ke nema napredok. Sepak ova e moe mislenje, nekoj nema da se soglasi, no kako i da e, mislam deka e taka. Poz

Vaka peer.. Te postuem ko drugarka i se toa.. Ama ke te zamolam edna rabota.. Volku iskompleksirani postovi ne.. Ne se potrebni.. Ova go kazuvas licno pratejki se na svojot slucaj.. I zamislata za sebe vo rapot.. Ali da znaes deka ustvari nie devojkite ne sme ZASLUZILE seuste dobra reputacija i del na tronot.. Zatoa sto ne pravime nisto.. Vo Mk nema ZENSKI ALBUM.. Nema devojka sto izvadila album barem kolku sto znam.. Nema devojka sto opstojala na scenava i pokraj predrasudite.. Se ispickalo se koa pocnalo so predrasudi.. A taka ne se uspeva.. Konkretno i za tebe.. Zasto ne snimas ti teknue? Od strav od diskriminacii? Ha..
Nesakam da navredam nikoj.. I nisto.. Ama nie zenskite NE SME GO ZASLUZILE IMETO VO RAPOV.. Mora trud.. Mora da prajme neso a ne samo da popuvame KO JA U MOMENTOF i da kazueme so ne cini a da ne prevzemame nisto vo vrska so istoto..

Sea da ne ja repliciram i KaV_G|rL ama.. Ne peer ne e potesko da se opstoi kako zena.. Treba da se znae kako.. I kao sto kazaf da SE PROBA za pocetok.. No ako rapot e neso stvarno sto go sakas.. Ako resis da probas veke.. Ne prekinuvaj.. Pravi go toa sto ti znaci UNTIL THE END OF TIME.

patriot_1942 Напиша:
mozda i si u pravo, ali deka ne e smesno neznam.... mozda e tragicno.Da ne me svatis pogresno ne zboram sega konkretno za zenskiot pol zboram za smizli koj so PISKAVI GLASCINjA se setaa pred KASTRO i se divea kako da slusaat TRANCE so rimi .A deka ima fejkerki ima ali so FEJKERI poln e gradot.

Majka priroda.. Piskavi glascinja? Takvi ni se na nas zenskite.. Soocete se so toa.. A zasto ne mu teknalo na nekoj da pomisli deka takvo glasce moze i mn dobro da zvuci na traka? :wink: E zaradi vakvi komentari ima devojcina sto se osekaat diskriminirani i ne snimaat a mozebi i imaat potencijal..

Kako i da e.. Zaglaviv i ja..
Zaklucok: Da pocneme da prajme nie zenskite nesto za rapov.. Da se zdobieme so reputacija.. Pa posle ako ne ni e dovolna ili ako sme u minus da se zalime.. Doeka nema ni edna RAPERKA na scenava.. Dzabe diskutirame..

Кон врв

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Јули 5th, 2007, 11:29 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Октомври 24th, 2006, 12:08 am
Мислења: 417
Локација: Прилеп, ебаго :D
girlll nemam sto povekje da kazam... ko da si mi gi citala mislite...
Samo edno: ako resite da se potrudite.. ke si go zarabotite mestoto na mak rap scenata...
PoZdRaV
PeAcE
ReSpEcT

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Јули 6th, 2007, 2:12 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Февруари 24th, 2006, 3:01 pm
Мислења: 597
Локација: MRACNITE ZANDANI NA TVOJOT MOZOK
Criminal e u pravo....moe mislenje

FENIX POVTORNO SE PRERODI.....vo mracnata kelija na psihickiot grob........................

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Јули 6th, 2007, 3:11 am 
Отсутен

Регистриран: Февруари 27th, 2005, 2:48 am
Мислења: 506
Neznam ja so tolku se kreva vreva okolu sevo ova. Neznam ni zasto bi imal nekoj predrasudi protiv zenski so praat rap ? Ñåïàê ñìå ëóƒå ñèòå íåëè, è çåíñêèòå ñå ëóƒå òàêà äà êàêî ìàñêî íå ãëåàì ïðèöèíà äà äèñêðèìèíèðàì çåíñêè.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Јули 6th, 2007, 12:45 pm 
Отсутен
Модератор

Регистриран: Авдуст 13th, 2005, 12:32 pm
Мислења: 3275
Локација: Битола
Маро е во право , а и ти гирл.Во однос на то за мене во право си.Кој сум јас да кажвам ко не ја познавам.Ко ќе грешам признавам.
Ај сеа назад на темата :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Авдуст 7th, 2007, 2:02 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Февруари 6th, 2007, 6:18 pm
Мислења: 39
Awe koga zborufame za predrasudi sprema zenskite..Kako prvo nie samite imame predrasudi sprema sebe..Ne mi 4ini vokal,koa ne uspealo dovolno niedno 4upe nema sansi jas da uspeam itn..girlll valjda e vo prafo..sami sme krifi...po4nuvajki od sebe ni jas ne sum cvrst karakter da zapo4nam takfo nesto bas zaradi mislenjata da drugite..kolku i da negirame nas 4upinjata ne zamaraat i ne plasat mislenjata na drugite.poinaku e kaj maskite ..tie se probieni veke..
od ovaa pri4ina najdobro bi bilo da se zdruzat devoj4injata i da porabotat na plan rap..koga sme poveke i zaedno ke ima nekoe nivo na samodoverba...so sega retko go ima...da ne re4am go nema

pozz

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Авдуст 8th, 2007, 5:48 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 30th, 2004, 10:26 pm
Мислења: 115
Jas bev, sum, i sekogas ke bidam ZA vakvi idei

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 24th, 2007, 12:28 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jуни 7th, 2005, 8:14 pm
Мислења: 193
Локација: Kozle, Skopje
iiiiiiiiiiiiiiii

se iznamuabetivte, a jas se uste cekam pesna od zenski artist!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAJDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

molimet :cry: :cry:

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Октомври 9th, 2007, 3:42 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jуни 7th, 2005, 8:14 pm
Мислења: 193
Локација: Kozle, Skopje
Se UUUUSTEEEEE cekam, ke docekam ili ne, prasanjeto e sega!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Октомври 9th, 2007, 1:19 pm 
Ke docekas :wink:

Кон врв

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови и 1 гостин

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап