Сега е точно : Maј 15th, 2025, 2:57 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 10th, 2007, 11:29 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jaнуари 16th, 2005, 1:31 pm
Мислења: 1356
ajde be neka pise nekoj od tie zaminatite da vidime so e rabotata
bas me interesira
od tie programiranite :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=dRBEh73jNjE

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 11th, 2007, 9:52 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Септември 28th, 2006, 9:38 pm
Мислења: 160
Локација: Skopje
Бев и си поминав супер :D Настапот на Таргет беше топ! Браво што го донесовте :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 11th, 2007, 10:26 pm 
Отсутен
Членски аватор

da da ivi ostana do kraj
ali fejkerite zaminaa pred da pocne glavnoto
ako ako
zatoa ke go videte uste ednas
a toa..nikogas

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 11th, 2007, 10:31 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 1st, 2005, 5:04 pm
Мислења: 201
Локација: Vodno, SK
abe ja si dojdov sam, dadov 200 denari samo za curse ov dialect, zosto legijata gi imam gledano i slusano uste od pocetok, a target ic ne me interesirase, zosto od balkanski rap mnogu mnogu ne slusam (t.e. nisto balkansko), i mislam deka makedonija si ima najbolji rap na balkanov (ali toa e druga tema).
u publika samo 50 decaci imase 1va 2ra godina sto dosle samo za legijata, i koga izlegoa ovie avstralijancive gi gledaa onaka kako demek ej glej gi sto se glupiraat ovie na scena.
a curse ov dialect bea peer avangarda, sovremena umetnost, edniot oblecen kako vojvoda-ovcar, edniot zamotan vo edni kesi, edniot kako dzudze oblecen, a posledniot vo nekoja mongolska nosija! tipovite nemaa granici! nie za 20 godini nema da svatime sto ustvari oni pravele na toj nastap, a mene mi se cinese kako da go cuv svetot! i taka vi vikam pominaa ovie c.o.d. i doagaat legijata i fap! op! gledas eden kup okolu se sobrale farmerici i dukseri so dignata raka L i se raduvaat sto ke mozat da se sutkaat (t.e. tepaat so zalet) na nivnite omileni pesni i da zinuvaat koga toni ke recitira brzi rimi. i ja si stoev od strana da si ja cujam mojata top pesna nema ni gram somnez i go gledav novoto video (aaaa dzaka reservoir dogs reprezent! :D :D ) i posle si otidov vo park i fino-lepo si se nacukav :oops:

http://zilerap.hi5.com
http://www.myspace.com/zileivali

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 11th, 2007, 10:35 pm 
Отсутен
Членски аватор

Слика

eve uste nekoi,slikase bura

Слика
Слика
Слика

a ovaa e ulicen stil i targetino

Слика

dovolno vi e ova
pozz

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 11th, 2007, 11:08 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Ноември 15th, 2006, 1:34 pm
Мислења: 492
Локација: Skopje-METROPOLA
Samo Target i to e to.Nemase nisto drugo interesno na zabavata!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 11th, 2007, 11:46 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Февруари 24th, 2006, 3:01 pm
Мислења: 597
Локација: MRACNITE ZANDANI NA TVOJOT MOZOK
parapa Напиша:
abe ja si dojdov sam, dadov 200 denari samo za curse ov dialect, zosto legijata gi imam gledano i slusano uste od pocetok, a target ic ne me interesirase, zosto od balkanski rap mnogu mnogu ne slusam (t.e. nisto balkansko), i mislam deka makedonija si ima najbolji rap na balkanov (ali toa e druga tema).
u publika samo 50 decaci imase 1va 2ra godina sto dosle samo za legijata, i koga izlegoa ovie avstralijancive gi gledaa onaka kako demek ej glej gi sto se glupiraat ovie na scena.
a curse ov dialect bea peer avangarda, sovremena umetnost, edniot oblecen kako vojvoda-ovcar, edniot zamotan vo edni kesi, edniot kako dzudze oblecen, a posledniot vo nekoja mongolska nosija! tipovite nemaa granici! nie za 20 godini nema da svatime sto ustvari oni pravele na toj nastap, a mene mi se cinese kako da go cuv svetot! i taka vi vikam pominaa ovie c.o.d. i doagaat legijata i fap! op! gledas eden kup okolu se sobrale farmerici i dukseri so dignata raka L i se raduvaat sto ke mozat da se sutkaat (t.e. tepaat so zalet) na nivnite omileni pesni i da zinuvaat koga toni ke recitira brzi rimi. i ja si stoev od strana da si ja cujam mojata top pesna nema ni gram somnez i go gledav novoto video (aaaa dzaka reservoir dogs reprezent! :D :D ) i posle si otidov vo park i fino-lepo si se nacukav :oops:

Konecno so nekoj so se soglasuvam...Ja naprimer bev na zurkata za C.O.D i za Legija...vo pravo e drugarcevo,muzikata na avstralijancite bese neso perfektno neso ne cueno...a vojvodata secese kako nikoj do sea so sum go cul...osobeno mi napravi kejf scenografijata...i znaminjata makednonski...a Target...nikogas ne mi pravel kejf...pa zaso da sedam na nego ako ne mi se sviga?

FENIX POVTORNO SE PRERODI.....vo mracnata kelija na psihickiot grob........................

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 12th, 2007, 12:25 am 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
Mozhe Curse Ov Dialect gi gledaa cudno da,ali se napravi super atmosfera i za niv i super gi prifatija lugeto za nekoj koj sto ne slusnale za niv i prv pat gi gledaat,sto e mnogu pozitivno za vo idnina!

Posto gledam ima i luge na koj sto stvarno im se svigale,i posto ne se razbiram mnogu vo uploudiranje i sranja za da vi pomognam :) samo ke vi preporacham da go najdete i simnete nivniot posleden album "Curse Ov Dialect-Wooden Tonques" koj sto e za mene perfektno delo vo pogled na produkcija i eksperimentiranje so Hip Hop-ot.Mozete i ako sakate i nivniot prethoden album "Lost In The Real Sky" ali ne e ni priblizno dobar kako posledniot,sto ne znachi i deka e losh :)

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 12th, 2007, 1:27 am 
Отсутен

Регистриран: Ноември 11th, 2006, 3:38 pm
Мислења: 9
Ne komentiram cesto ama tuka moram. Dojdov cisto radi desavkata ne konkretno za grupa....Ali gi propustiv za zal avstarliancite, Legijata nekako so standarden nastap dodeka nastapot na Target celosno me razocara ednostavno losho zvuceshe a znam deka ima jako flow sum go slusal ali los performans ,ednostavno loso izgledashe ne bese vo nikakva koordinacija so dj-ot i komplet so ozvucuvanjeto.....ne znam koj e kriv za toa
za Publikata..... za mene ne go zaslusi koncertov,premnogu podelbi, deca so neofrmeni stavovi , u globala neame publika mislam deka kremci da bea bolje ke se zurkaa..premnogu se gleda so nedovreba i potcenuvanje kon edni sto se del od makedonskata rap scena a drugi se idealiziraat do toj stepen sto veke na tie luge(deca) im se pomestuvaat parametrite za toa sto e dobro a sto ne i slusaat samo edno te isto.... a sepak zboruvame za brojka od maksimum 500 luge koja ide po koncerti i uste e podelena ...i sekogash posle sekoj kocert 1/4 e zadovolna ,druga razocarana ,treta nema stav a cetrvrta ne dosla posto im e ispod cest.....
Generalno losiot nastap na Target (spored mene) ne treba da ima nikava vrska so faktot deka si otidoa decata u publika .., i ostanaa 20 luge ,

Kako i da e respekt za organizatorot i za mudata sto se odlucil za vakov poteg ,kako i za site rap deshavki predhodno bidejki mislam deka u avganistan e poednostavno da organizirash rap koncert nego tuka
i dodeka nasta amorfna publikata ne go ubie duhot i ambicijata na site sto
probuvaat da oraniziraat i proguraat nekoe hip hop slucuvanje ke imame odvreme navreme po nekoja zurka...Za koja site povtorno ke mozeme da jademe gomna odstrna

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Септември 12th, 2007, 1:27 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Ноември 15th, 2006, 1:34 pm
Мислења: 492
Локација: Skopje-METROPOLA
triology Напиша:
Samo Target i to e to.Nemase nisto drugo interesno na zabavata!

I pak ke go kazam istoto

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 3 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап