abe ja si dojdov sam, dadov 200 denari samo za curse ov dialect, zosto legijata gi imam gledano i slusano uste od pocetok, a target ic ne me interesirase, zosto od balkanski rap mnogu mnogu ne slusam (t.e. nisto balkansko), i mislam deka makedonija si ima najbolji rap na balkanov (ali toa e druga tema).
u publika samo 50 decaci imase 1va 2ra godina sto dosle samo za legijata, i koga izlegoa ovie avstralijancive gi gledaa onaka kako demek ej glej gi sto se glupiraat ovie na scena.
a curse ov dialect bea peer avangarda, sovremena umetnost, edniot oblecen kako vojvoda-ovcar, edniot zamotan vo edni kesi, edniot kako dzudze oblecen, a posledniot vo nekoja mongolska nosija! tipovite nemaa granici! nie za 20 godini nema da svatime sto ustvari oni pravele na toj nastap, a mene mi se cinese kako da go cuv svetot! i taka vi vikam pominaa ovie c.o.d. i doagaat legijata i fap! op! gledas eden kup okolu se sobrale farmerici i dukseri so dignata raka L i se raduvaat sto ke mozat da se sutkaat (t.e. tepaat so zalet) na nivnite omileni pesni i da zinuvaat koga toni ke recitira brzi rimi. i ja si stoev od strana da si ja cujam mojata top pesna nema ni gram somnez i go gledav novoto video (aaaa dzaka reservoir dogs reprezent!

) i posle si otidov vo park i fino-lepo si se nacukav