KikoMC Напиша:
Smrtta na Tose ni gi otvori ochite..Iskreno, kazano, ovde 10 lugje nemashe shto go imaat slushano pred negovata smrt, zosto toj ne praveshe rap!!Mene iskreno mi bea otprvo ubavi onie prvite negovi pesni Usni na usni,onaa so spanska muzika Ruski rulet i tie ... Ama smrtta negova kako da go sploti makedonskiov narod i kako shto kaza Vlatko Stefanovski pred nekoj den na Kanal 5, lugjevo se poinakvi..Prat na ulica muabet , nema dofrlanja i slicno ...se nadevam deka taka kje ostani zasekogash i deka barem smrtta na Tose kje ne nauci na edna pozitivna rabota e toa da bidime pokulturni i da se pochituvame povekje..Veruvam deka od toa kje se izvlechat pozitivni raboti i pouki, ama MORASHE NEKOJ DOBAR DA UMRI ZA DA NI SE OTVORAT OCHITE??? Sega se kje prekrstuvaat vo Toshe Proeski..Ama da ne e malku kasno???Treba da se napraveshe toa ushte koga beshe toj ziv..Epa neka ni e pouka, za da mu napravime usluga na Toshe i neshto dobro da napravime za drzavava...RIP i POCHIT!!!!
Paaaa do negde e taka,ama ne celosno....poshto opshto kaj nas na nekoj treba da mu se desi nesho pa za da pochne da se zbori,prethodno nikoj ne obrnuval mnogu vnimanie....site so istata teza ""aj be "seljak" od Krushevo stanal faca nesho ova ona,i na sekoj mu bilo onaka sve toa"".PA I TI "GRAGANIN"OD SKOPJE SHO NE STANESH FACA AKO SI MANGUP TOLKU!!??Nego aj samo da se mrselo,da ne se ostavalo chovek da zhivee normalno(si kazhuva sve vo pesnata "Igri Bez Granici").Sega od koga e mrtov od pregolemata taga kon nego site si gi otvaraat skrienite emocii deka nemalo chovek sho barem malce ne go poshtuval,ko da se sramele da go kazhat toa dodeka e zhiv...shto i ne e sluchaj so mene zatoa shto od sekogash koga ke padnelo muabet za Toshe sum bil toj koj sum go zavrshuval muabetot so samo edna rechenica,a toa e deka e edinstven pejach kaj nas koj go biva stvarno i deka ne priznavam nikoj drug!!!Ne sum fan na negovata muzika od prichini sho takov vid na muzika ne neguvam neli,ali sekad vo negovite albumi imalo od 3 do 4 pesni koj sto stvarno me pogoduvale,kako sto e sluchaj i so posledniov sega.Toa e toa znam deka nema NIKOJ da go smeni i taka da za mene makedonskata pop muzika e mrtva,ke si ostanam na sve drugo makedonsko sho sum poshtuel osven toa.
Pozdrav!!