MURGO Напиша:
hehe da da davase ali kako marketinski sranja svajkas? davam 100 000 den a doli na tv pisuva cosmofon si se reklamiral be coek toa e se baska ne e humano da davas od mnogute pari sto gi imas tuku da nemas i pak da dades citaj malce biblija ili ako ne slusni sto veli 2pac toj veli ne si human ako imas 2 milioni dolari i dades 100 000 tuku da imas 20 dolari i da dades 10 dolari. peace
ti izgleda ne procita mnogu ubavo pa so go kaza seto ova. coek - TOSE DAVASE PRED ON DA IMA! negoviot prf humanitaren koncert mu bese baagji pred da mu izleze albumot 'ako me poglednes vo oci' a so toj album on se proslavi i pocnaa da go sakaat lugjeto. prethodno, ako ne pamtis, site go vikaa voska, choche, pederce i vekje sto ne. go sakaa edna raka lugje a ne ni beshe poznat uste uopste vo srbija. i on togas go napravi prviot koncert i site pari gi dade vo dobrotvorni celi, iako togas uste nemase ni kola a i uste ziveese vo krusevo so majka mu i so tatko mu t.e. nemase stan. ocigledno ne znaes mnogu za nego i za toa zboris
a za reklamacijata, ako befme nie posten narod i ako davafme na siropitalista kako i sto on davase, a ako imafme srce da davame u dobrotvorni celi togas sigurno i ke kupuvafme original cd-a, taka da na deckoto mozda nema da mu trebalo sponzori. ali posto nie sme nikakof narod, kupuvame cd-a od pazar za 50 denari, taka da nasite artisti ke zavisat od sponzori i od zivi svirki za zarabotuvacka - kako nekoi kafanski peaci. a ne e humana licnost nekoj so samo koa ima u t-mobile i kosmofon apel od nekoe 3 godisno detence, i aj ke pustam 50 denari poraka. humanost e da davas koa nikoj ne ti bara. e toa e toa so go imase tose, a so retko koj drug go ima kaj nas.
a i ti kazi mi bilo koj artist, dali domasen, pa makar i stranski, so nema sponzor. i od ovie americkive so praat po 50 milioni na godina, eden spomni mi so nema lugje pozad nego.