Сега е точно : Jуни 7th, 2025, 9:08 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Оваа тема е заклучека не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 11:55 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 12th, 2006, 7:38 pm
Мислења: 514
Локација: Багдат
Mene kako sto mi se gleda e deka ima nesto so lugeto kako sto kaza ago ali pak treba da se zaprasaat,posto sekoj si praj posebna zurka sekoj si sobira klapa na nastap,sekoj si nosi negovi luge,ne e bas taka ali otprilika do negde e taka.Zosto ne moze da mrdne scenava od mesto so takvi lajna kako sto se desavaat posledno vreme,site jadat gomna PR. za ed.opcija pa otidi na nivna zurka pola lisice e tamu .se razbira ali ima nekoj koga ke go viknes da nastapuva so niv na zurka vika,jas ne stojam na ista bina so nego.Taka da treba da se mrdne od mrtva tocka.Da stavis plakat kaj sto ke nastapuvaat DNS ekipa Legija KLAN Istok i uste nekoj luge + ke ima 600 luge na zurkata zborot mi e,imase luge vo sabotata tolku mnogu sto gi biva za rap sto nekoj koga ke gi susne nema da im bide se edno.Samo nekoj ne se cenat megu sebe ili aj nastapuva ovoj onoj ne gi znam ne odam na zurkata.Treba nesto da se napravi nekakva promena na scenava i vo rapov vo makedonija,ZOSTO vaka ne ide kako sto gledate,isto taka i so prepukavanja ova ona.pozz

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 1:30 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
AGO Напиша:
Ronin brat ne e kartata skapa kartata e 150 den nego proglemot e sto grupivbe se mrazat megu sebe i razlicni luge idat na razlicni nastapuvaci.Pozdrav
AGO(edna ljubov)

Ne rekov deka kartata e skapa,samo sporediv pomegu samostoen koncert i onoj so gosti od strana.I sam znaesh valjda sho se desi na nastapot na edna balkanska hip hop ikona Target,znachi na nashiot nastap guzhva,koga dojde on na red razotiduvanje da ne recham cela publika!!TOTALEN DISSRESPECT!!Ama ete koj da znae deka ke bide taka,da znaevme barem ke go stavevme pred nas da ne se bruka i on i nie ama toa e pamet za drug put!A koga pravevme samostoen koncert vo Castro,limitot ni beshe do 12 saat i ni dozvolija da prechekorime do 12 i 15,samo zatoa sto publikata ne sakashe da si odi!!:)Chudni paradoksalni raboti se deshavaat koj ne se objasnuvaat :D:D.Ali toa e za drug put se znae nastapi samo so makedonski artisti,ocigledno publikata toa poveke go saka!!

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 1:56 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 28th, 2006, 7:09 pm
Мислења: 1127
Локација: Kozle
Pa realno gleano, DA... i seto toa e taka, posho ne im gi znaat pesnite, ili ednostavno AVERZIJA kon se ona na koe ne se naviknati... publikata po tradicija si ide na ovie ili onie zurki, i koa kje doe nekoj od strana odma se deshaa presvrt :roll:

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 2:32 pm 
Отсутен

Регистриран: Јули 15th, 2007, 8:12 am
Мислења: 274
AGO Напиша:
Toa e relativna rabota. Nego problemot e sto lugeto na nekoj mk izveduvaci idat a na nekoj ne zosto se mrazat ne ziveat ili neznam sto. Podobro e jas shorty taka da go donesev sam da nastapuvashe poveke luge ke imashe. Pa zaklucok : veke ne pravam zabavi posto site ste oterani izmegu sebe u kurac duri i poradi banalni pricini, taka da ako sakate da nosam luge od sranstvo samo za 100 dushi(karti) hmmm nemam brada i ne sum dedo mraz. Vo sofija istoto se slucuvashe sekoja zabava razlicni luge vo zavisnost od tie sto nastapuvaat, mozebi i taka treba da bide. Sevo ova go pravam samo za vas posto kar od mknjenje oprema plakati i izveduvaci nema a vie doagate 100 dushi zosto pola nezborat so taa Makedonska grupa ili neznam koj so koj se mrazel pa ne idel ebago. Ako jas sum problemot kazete posto jas go organiziram toa da ne se brukam. Daj da pravime DNS ekipa sekoja zabava barem ke imam po 450 karti prodadeno posto samo togash ima luge bashka i u kar ke bidam :). daj preispitajte se i dajte na nekoj sto go pocituvate respek0 ne se odnesuva za mene tuku za strancive. Znaci nema pari od ova a i karta e 150 den za nekoj sto nosam od strana isto kako koga pravat obicna zabava TOA GO PRAVAM ZA VAS I DA IMA RAP . Jas mozam da napravam 400 den karta kako sto pravat drugive i da se smeeme :) Pozdrav
AGO(edna ljubov)
ps

VO pravo si ovde.. Samo sto kaj nas vladee takov mentalitet. NE znaeme da si ja postovame kulturata. A taka se znae kaj vodi toa. Ama ako. Za um neka ni bidi na site. Ovde ne pravam isklucoci, site sme isti, toa sami go znaete. Vladeat muabeti od tipot "Abe sto ke odam za nasive ne gi slusam, ke odam samo za Shorty i ke si begam posle.. Nema drugo nisto interesno." Ili pak obratno, ne gi sakaat gostite. E pa taka nema da stasame nikade. I od tuka izveduvame eden zaklucok: Ne znaeme da go pocituvame i cenime ona sto pogolemite go pravat za nas, ne gledame kolku se maltretiraat za da napravat edna zurka, pa se nadevaat deka ke ima narod, samo za da recat deka imalo lugje, a ne da zarabotat nesto. Se nadevam deka ke izvleces pouka od ova, a taa e: Pocni da mislis za sebe, dosta mislis na site. Vinoven si, ama samo za edno: ZA TOA STO SE OBIDUVAS NA SITE DA NI UDOVOLIS, NE GLEDAJKI DEKA TOA NIKOJ NE GO CENI. Ne mozam da se trgnam od tie site, oti jas ne bev na zurkata, ama ti ja objasniv pricinata po gore. Sea kako i da e, tvoe e dali ke prodolzis ili ne. Samo se nadevam deka ednata strana ke se smeni. Dali ke bidis toa ti ili nie, ne znam. Ako prodolzi ova vaka, se znae sto ke sledi, ne mora da objasnuvam. Ama ako nie ne napravime nesto, jas znam deka ti ke prestanes da go pravis ova sto go pocna.
Pozdrav i pocit

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 4:09 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 23rd, 2006, 10:52 am
Мислења: 1255
Локација: Vlae grada
so poslednite pari otidov i nemav ni za vrakanje posto me sitnaa DRUGARITE i sreka nesto najdov po dzebovi nesto bratucetka mi mi dae pa uspeav da se vratam. :D pa taka da site sto ke serat deka skapo bilo i nemale pari samo sebe se lazat a i vo toa si veruvaat. zurkata bese dobra iako mozese podobro ako imase poveke publika pa da se digne atmosvera, no sto e tuka e idnata zurka znaci slednata sabota(ako mu projde na ago lutinata :P ) ocekuvam da bide podobro pa i da vidime uste nekoj od strana.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 6:12 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
gale Напиша:
so poslednite pari otidov i nemav ni za vrakanje posto me sitnaa DRUGARITE i sreka nesto najdov po dzebovi nesto bratucetka mi mi dae pa uspeav da se vratam. :D pa taka da site sto ke serat deka skapo bilo i nemale pari samo sebe se lazat a i vo toa si veruvaat. zurkata bese dobra iako mozese podobro ako imase poveke publika pa da se digne atmosvera, no sto e tuka e idnata zurka znaci slednata sabota(ako mu projde na ago lutinata :P ) ocekuvam da bide podobro pa i da vidime uste nekoj od strana.

Do den denes ke go pamtam toa i do den denes go zboram,kako toa vo 2000 godina koga jas bev Prva godina vo sredno so tie mochani 20-30 denari sto mi gi davaa za u skolo dve nedeli pagav u nesvest i ne jadev nisto za da soberam 350 denari za karta za DAS EFX i koga ja kupiv kartata,ja kupiv so najgolemiot merak u zivot!!!
Sho sakam da kazham e ako nekoj SAKA da ide na zurka,ne postoi toa NEMAV PARI,i ja sum siguren deka denes ispod 150 denari za u skolo ne vi davaat,posto ne sum slep i gi gledam site srednoskolci kako sedat po kafichi koga begaat od chasovi i kako jadat u Mcdonalds,taka da NEMAV PARI ne e izgovor,toa znachi deka ne si sakal da dojdesh,ili chisto onaka ne ti se idelo zosto si imal popametna rabota sho i ne e losho koj ne saka neka ne doaga,nemora nepotrebni izgovori,taka da eden golem RESPECT za site onie verni sho doagaat stalno i se redovni,si znaat koj se(iako ja ne im gi znam iminjata)!!:D:D

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 7:06 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 14th, 2006, 3:43 pm
Мислења: 273
Локација: Makedonski Brod
Abe da mozhev ke dojdev bez mislenje i pokraj toa shto nekako mn pochnaa zakoni da se vospostavuvaat Doj na Zhurka Ke Ti puknam nos ... ok mozheb i e i do nas problemot no treba i da se razgledaat mn raboti okolu vas ... Pochit i sram da im e na tie sho "NEMALE PARI" a kako sho kazha ronin jadat vo McDonalds i pijat kafinja i pushta cigari od 100 denari ... ali jbg pozdrav i vaka ne ja razvivame Hip Hop kulturata samo si stoime u mesto i si mashtame deka osime napred Pochit

www.ridotna-smrtta.tk
www.myspace.com/ridot

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 7:07 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 14th, 2006, 3:43 pm
Мислења: 273
Локација: Makedonski Brod
Abe da mozhev ke dojdev bez mislenje i pokraj toa shto nekako mn pochnaa zakoni da se vospostavuvaat Doj na Zhurka Ke Ti puknam nos ... ok mozheb i e i do nas problemot no treba i da se razgledaat mn raboti okolu vas ..... sram da im e na tie sho "NEMALE PARI" a kako sho kazha ronin jadat vo McDonalds i pijat kafinja i pushta cigari od 100 denari ... ali jbg pozdrav i vaka ne ja razvivame Hip Hop kulturata samo si stoime u mesto i si mashtame deka osime napred Pochit

www.ridotna-smrtta.tk
www.myspace.com/ridot

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 8:23 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maј 10th, 2005, 8:45 pm
Мислења: 237
Локација: Битола бабам Битола...
Е бе брааат шо муабет... овде во БТ плачиме за журки како вашите, а таму има барем еднаш неделно, и пак луѓето не знаат да ги ценат тие работи... Па шо да ви речам, елате во Битола кај шо се организира еднаш на 3 години журка, па после можи ќе почните вистински да ги цените делата на луѓето што се обидуваат да напраат нешто позитивно во рапот...
П.С. Жал ми е шо не живеам СК, сеа зимава пошто е ладно надвор, ќе мора да ја поминам во кафичи од типот сечење вени на српски срања, а не со пивце во рака и добар рап во позадина... :( :cry:

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Ноември 27th, 2007, 8:32 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Jуни 14th, 2004, 12:31 am
Мислења: 894
Локација: Tetovo , Brooklyn
Ne gledam pricina , nie ne sme iskarani so nikoj od tie sto ne dojdoja ili voopsto tamo...so godini vishe si go terame svojot film....i ocigledno beshe deka publikata beshe kao da e vishe prejadena od zurki a ustvari sprotivno se deshava...i sum primetil toa e uvek vo skopje taka koa ima artisti od strana sto ne se od skopje....thats shamefull....
kako i da e , znam deka so tie sto zborev proshle partali , ja projdov partali.respekt za ago i za organizacija

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Оваа тема е заклучека не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 7 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап