Сега е точно : Jуни 25th, 2025, 1:08 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 12:21 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 28th, 2006, 7:09 pm
Мислења: 1127
Локација: Kozle
nas ni fali postuvajne megu bendovi,licnosti raperi i so samoto toa rapot za 20%ke bide pouspesen ama na koj da mu objasnish?

tochno!
a se dodeka ova ne se promeni, nisho ne prajme... da se prekine so hejtanje i izjavi ja sum najbolji, ja sum mc, ja sum vakov, ja sum onakov i slichni kurchenja... rapot treba da obedinuva, a ne da praj podelbi, neli? sekoj da si go glea svoeto, a ne da glea za drugite :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 12:45 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 1st, 2005, 5:04 pm
Мислења: 201
Локација: Vodno, SK
ja peer nema da idam zoso iskreno, mnogu mi e 200 denari da daam - za sto, koj, kako, zosto, - toa ocenete sami :)

ete taka.

http://zilerap.hi5.com
http://www.myspace.com/zileivali

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 1:16 am 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
Pa kako togash koga ke otidam na HARD CORE zurka ili PUNK ili SKA ili so ti znam ja underground muzika sekogash e polno vo mestoto kade sto ima nastap,bez razlika dali bendot e 10godini ili 1godina star,a koa ke otidam na RAP gledam 50-100 luge.Pa neli se siri so RAPOT preku TV????

Epa sam si dade odgovor na prashanjevo zasto voopsto go postavi!!??:):)

A inache mnogu pogresno me svakash,ne rekov deka so toa sto ke se pojavish ti na TV i deka gotoo sea site ke te znaat i ke ti doagaat na koncerti,ne e toa poentata,poentata e samo da ja prosirish muzikata i da bidesh cuen,a za toa koj saka da si dojde na koncert ke si dojde toa si e negovo nikoj so sila nekogo ne tera.Jasno e deka sekoj poveke ja slusha muzikata doma nego sto ide na koncerti ili zurki,jas sum eve recimo primer za toa.A za toa deka sporeduvam so Amerika toa u nikoj slucaj ne znam kaj zabeleza :) ako nekad nesto sporediv vo nekoj post toa beshe samo so balkanov i pak ke kazam poglednete malku na balkanov okolu sto se deshava!

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 9:22 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 12th, 2006, 7:38 pm
Мислења: 514
Локација: Багдат
Posleden da sum ke iskocam na TV so spot ali ako znam deka ima uste grupi nikad nema toa da go napravam,i koga ke iskocam so spot ke gi dissam tie sto iskocile so spot posto ispadnale predavnic na muzikata sto mislat deka ja pravat ,,
pa ronin brat najiskreno da ti kazam da iskocam so spot na TV ZNAM BAREM DEKA NEMA DA BIDAM UNDERGROUND KE BIDAM NESTO IZMEGU.
ne sum osetil ne znam kako e vie sega si znaete sto kako ali vo sekoj slucaj.....
imam edno prashanje onaka ,ne za javnost cisto onaka me interesira,kolku pushti panco shupakot ?cash mislam....ne deka nesto za pari ne svakaj pogresno.znam deka dava honorari.
a za toa obedinuvanje ne znam dali e mozno da se sluci posto deneska koga prajs zurka ti velat;abe jas ne se kacuvam na bina so onoj supak toj pravi vakvo takvo:iskarani od detstvo:epa skapete majkata vasha site..............:D imashe obid no neuspeshen bea prashani poveketo za podrska i nikoj nisto ne ispadna da saka duri i pari im davash ali toa e toa dibek narod sme makedonski.moze poveke kaj panco sakaat da odat lugevo ne znam.
inace zurkata beshe so ime rekonstrukcija kaj nas bea planirani site luge i grupi i legijata i site rabotata e sto vo start nemashe shansi da se ispuni toa ostvaruvanje,posto site hejtaat denes site se mrazat so nekoj........
jas sto rekov vo drugite strani na drugite postovi?
Najdi negde kade sto zboramprotiv nekoj osven za predavnicite na hip hop muzikava kaj nas,za legijata rekov deka e losh poteg ova kaj panco na zurka i na vakvi mesta ne mi se dopaga i toa e toa,samo sto organizator treba da deli honorari deneska na zurka izgleda toa e celiot problem da se mrdne nesto od 0 ....
A za zurkata ke se odrzi ali koj saka toa e toa bujrum sepak e podrska na hip hop ,koj i da dojde ke bide dobredojden taka i taka nisto ne se deshava vo posledno vreme.suvo e !!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 11:12 am 
Отсутен

Vaka eve ke ti odgovoram na prashanjeto ako tolku te zanima ne mi e problem.Honorar ima da normalno,ali veruj mi deka voopsto ne e visok(potreben ni e za izrabotka na kaver za albumot:) )ali rabotata e sto morash da go pobarash toj honorar od pricina sto e zurka kaj sto 200 denari e vlez a Hard Rock pravi preku 2000 karti od vecher plus pijacki na sank(nejkam ni da ja znam cifrata:) ) i taka da nemozesh da dozvolish nekoj da zarabotuva od tebe a ti da si ostanesh shupak so prazen dzeb.Ete se nadevam deka ke go razberesh ova sto go kazhav!

A vo vrska so taa ideja sto ste sakale da ja napravite vi ja podrzuvam celosno,no nas nikoj do sega ne ne prashal ili spomnal takvo nesto,a veruj mi deka ne bi ni smetalo so koj i da ja delime scenata,tamo sme za publikata i za nash kejf.Taka da mislam deka bi bilo super da napraite takvo nesto,ama eve cim vikash nemalo zainteresiranost i ako tie muabeti sto ti gi pravele se tocni ondak stvarno ne znam sto da kazam,nema idenje napred taka! :)

A za toa sto vikash ne si osetil kako e so spot ili au :),ne znam zasto mislish deka bi imalo nekoja razlika.Uste sme istite luge isto se custvuvame ni se osekame kako zvezdi ni nisto,ni se nadevame deka nie ke napraime nekoi pari od nashata muzika,cisto onaka posto mislime deka trudot ni vredi sakame sto poveke da navleceme da znaat sto e rap i da slushaat dobra muzika a ne gubrinja:)Eve po se izgleda albumot ke izleze pri kraj na mesecov,ke go cuesh i ke vidish deka vo nego nema nisto komercijalno i deka site pesni se filozofski,revolucinerni,aktivisticki,emocionalni i taka natamu!:)

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 12:20 pm 
Отсутен

Регистриран: Авдуст 14th, 2007, 10:47 pm
Мислења: 112
ronin, honorar zimas be decko! kraj na muabetot. fake ass!
ti ke se bogatis od rap ejjj...pa neli bese "rap samuraj"

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 12:22 pm 
Отсутен

Регистриран: Авдуст 14th, 2007, 10:47 pm
Мислења: 112
i use edna rabota..."bruka" trakata sami za sebe izglea si ja napraivte

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 12:26 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 23rd, 2006, 10:52 am
Мислења: 1255
Локација: Vlae grada
se razocarav posle ove cetiri strani polni so gluposti...
ke napravam se sto mozam za da dojdam vo nedela, samo da ne bide samo za nad 18 pa da se izbrukam na vrata

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 1:03 pm 
Отсутен

polux Напиша:
ronin, honorar zimas be decko! kraj na muabetot. fake ass!
ti ke se bogatis od rap ejjj...pa neli bese "rap samuraj"

Ti mu vikash ne e visok plus 8 dushi sme,on ushe bogatenje ti spominja!!Se zamisluvash li malce pred da napisesh nesho be ti!Aj be na koj objasnuem pa i ja,glej si go zivotot i ne se zamaraj so mene i so nas!!!

P.S. Vikni go tvojot OMILEN stranski artist koj i da e,pa vidi dali ke ti doe gaga da ti pee ili ke ti lupne cena sho ke te zaboli glaa!!I ne me vlecete za jazik da kazuvam na kakvi muabeti i dogovori sum prisustvuel vo vrska so "omilenite" vashi artisti koj gi smetate za underground i keepin it real,pa da vidite posle sto znachi UNDERGROUND!!

P.P.S Tolku si ja svatil ti "Bruka".Ne e napravena za luge sho pishuvaat po internet forumi,nego za tie sto SERAT po internet forumi pa taka da zamisli se ushe ednash.Jas nikogo nigde ne sum posral,sve sto pravam samo e toa sto probuvam da objasnam nesho najdobronamerno,ama koj da me svati!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 4th, 2008, 1:07 pm 
Отсутен

gale Напиша:
se razocarav posle ove cetiri strani polni so gluposti...
ke napravam se sto mozam za da dojdam vo nedela, samo da ne bide samo za nad 18 pa da se izbrukam na vrata

Gale brat,ke bide za nad 18 jebi ga takva e politikata na klubot nikoj nisto nemoze da napravi!Ali u sekoj slucaj dojdi slobodno Hard Rock e polabav klub i mnogu mnogu retko baraat licna karta,taka da nemaj gajle bi trebalo da nemash problemi.

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 14 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап