Од длго време работа со аудио сец, скреч, бит, трес, фус ноб врт имам забележано дека никојпат не ми се доволни VST и DX плагини... Значи почнувајќи од плагини шо беа измислени за реткио софтвер у тоа време па до ден денеска...Нема да ги набројувам затоа шо на едно флопи се собираа десетина. Математиката е една и иста... Некојпат ако не и повеќе пати може еден плагин пресет да ти заврше далеко поголема работа отколку мануелно да си ги оправаш работите... Тоа значи дека ако не знаеш-не фаќаш... Значи некој се потрудил да го имаш на готово... Граници кај плагините нема затоа шо излават секојдневно нови верзии и гомила апдејти за них... Наудејз плагините (рецимо пиано синтови или бас плагини) са супер автентични со реалнио инструмент... Само останува добро да се зглобе... Доколку имате проблем како мене, а тоа са милисекунди лејтенси на миди конзолата шо за мене значат бели влакна по главата, значи нема средина на баферинг, најдобра работа може да ви заврше стендалоун плагин затоа шо како неприкачени за главен софтвер знаат да бидат незахтевни и супер брзи... Никојпат не се крстете на сурови програми без апдејти, пакови,пачови и уште шо ли не како шо прочитах од некој "ЕХ РИЗН 4 истио е"... Не е... Дури ReBirth беше различен со модовите...
А ако работете со кабли,штекови, нобови, потенциометри и лед диоди... т.е. хардвер, целата работа е мозок! Само сакам да помогнам на луѓето шо продуцират софтверски...
Само добро темпо со добрата работа!
Воздра!
(Извинете за енкриптиранио ми јазик!!!)