Сега е точно : Maј 13th, 2025, 7:44 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ] 
Автор Порака
 Наслов на мислењето: Ќуринов & R.Z. Mice - Кур Ме Боли
ТемаИспратено: Jуни 2nd, 2008, 1:52 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 3rd, 2005, 4:48 pm
Мислења: 1567
Локација: "...I appear everywhere and nowhere at once..." - Veles
Хардкор, R.Z. Mice, Ќурин, ВЕЛЕС!, 2008...

Ќуринов:

ХИП ХОП! - злобно напаѓам во овие матни води, премногу какате па комерцијалата се роди, за хардкор се сметавте, но на ADRIA налетавте,
џабе на улица цел ден со рацете претавте...
твојте стихови не заслужуваат ревизија, напишани и спремни само за на евровизија, тие "улични сензации" и "непознати лица"
мислат мода е да сереш за животот на улица
ја гледате улицата како авантура, значи не ја сфаќате цела ХИП ХОП култура
па продолжувам да предавам часови, лекции, продолжувам да шприцам смртоносни инекции, не се чуди ова НЕ Е научна фантастика од зборови што на жешко се топат како пластика без разлика на пречка ќе те зграпчат како канџа и натаму со исто темпо како д-р Тони Манџа
во руно ко на овца, со поглед како волк, се борам за денот да ве смрзне вечен молк, се појавувам во улога на егзекутор, а не цимер, дробам рима, рушам ритам - умираш за пример, оти
МАЛИТЕ ко вас, за ГОЛЕМО сонуваат, ЛАЖНИТЕ ко вас, за ВИСТИНСКО фантазираат, глупи сте, амбиции од реалност пребегани, невини ПИЧКИ ни во кошмар нелегални

R.Z. Mice:
тешки рапери со, филозофски сфаќања, тешки фејкери со улични понашања, широки алишта и, хејтерски мисли, ела да ти покажам во рапот кој е Брус Ли, R.Z. Mice - веќе ти е познато, не можеш против мене ти си само познат по,
филмови опсесии гето генгста бенг бенг, опасен стана, употребуваш сленг, не ми сери во очи, не си опасно момче
фараонче створено од скинато кондомче, сладок ко бомбонче, мек ко мандарина, врз мој стих помина ко на нагазна мина

РЕФ:
кур бе боли за вас копилиња, што не рапувате,
оти не дувате
убивате
силувате
пиштол не чкрапате
банка не пљачкате
епа кај на куроФ во
ХИП ХОПот сега чачкате!? - х2

R.Z. Mice:
заедно со Ќурин дрмаме ко фаза тројна како војска бројна секогаш, спремни за војна,
одиме во НАПААД
но не се делиме, ни на исток, ни на запад
викате сте рапери ко кули високи, но во споредба со нас сте како сутерен ниски,
и преку кур ни е од такви срања како вас, серете на траки и се дерете на глас а јас се палам на ритами со ваков, добар бас, и после прашувате зошто сите, ве серат вас, а не сфаќате дека сте срање за во отпадот, па таму да го најдете својот круг за во адот, падот на метеорот е брзината на мојот удар, мудар викаш дека си, ама ти викаш така
рака ми пружаш за да снимаме, јас и ти на трака вака слушни ме подобро за да не ти биде мака
јас останувам со урбан стил и строго ХАРДКОР, продолжувам по прав пат и не газам на збор, а ти не си тој што треба да ми држи рап говор, значи...грешката веќе, ти си ја направил, нема кај да бегаш, доста е тука си заглавил...

Ќуринов:

хардкор рапот дојде и ќе остане, секој искрен што го брани моја песна ќе спомене, има пред мене не по мене, не без мене рап со мене, од мене во мене хип хопот не ќе овене
секојдневно хорор приказни одвојувам, само за претстава да имате на кој начин војувам,
со Мице сум, не сум сам, оставам "Автограм", јас знам темен план носам за да умреш сам
ова не е страшно, ова е смешно, знај моето најстрашно и на Хичкок му е тешко
и не си оратор, под очи Max Factor, ти не фаќај микрофон, оди земи си вибратор...

РЕФРЕН до крај :roll:

ценам коментари
реасе

песната:
http://rapidshare.com/files/113401992/R ... _Kurin.mp3

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 2nd, 2008, 8:57 pm 
Отсутен

Регистриран: Јули 15th, 2007, 8:12 am
Мислења: 274
Kurinov.. Tvojot del (prviot) mi se svigja, votriot nekako ne, iako ima nekoi interesni rimi...

ова не е страшно, ова е смешно,
знај моето најстрашно и на Хичкок му е тешко

Mice mnogu go tegne koga recitira, ama pak dobro zvuci... Na flow-to samo ti si zapazil.. A toj Mice ne bas..
I da.. Moze malku dinamika da i se dade na pesnata.. Da ide pobrzo recitirana.. (Ne sea so 200 na saat, ama pak, da ima feeling, mislam deka flowto bi bilo poizrazeno togas...)
Vo globala, mi se svigja, so mali iskucloci..
Pozdrav, ova bese iskren komentar.. :wink:

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 3rd, 2008, 6:42 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 3rd, 2005, 4:48 pm
Мислења: 1567
Локација: "...I appear everywhere and nowhere at once..." - Veles
fala brat so si ja slusnal i fala za mislenjeto, mice e malku pomal i raboti na recitalot...ne sum pomislil za pobrzo tempo, moze da se proba:))
tuku..kaj se gubis ti be:)
pisi nesto ne se krij huhuhu
peace!

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ] 

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 5 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум